Ruteforslag til det sydlige Kroatien

Her kan du finde inspiration til din sejlerferie med vores rutebeskrivelser til området. Sømil og tider er et skøn, som også afhænger af vind og vejr. Derfor kan du opleve små afvigelser. Du er altid velkommen til at kontakte os, hvis du skulle have spørgsmål til vores ruteforslag.

Seatravel ønsker dig en skøn sejlerferie!

Dubrovnik - 7 dage

Dag

Fra

Til (Overnatning)

Afstand

Ca. sejltid

1

Ankomst til Dubrovnik

Dubrovnik

 

 

2

Dubrovnik

Okuklje, Mljet

20 NM

4 t

3

Okuklje, Mljet

Korčula

27 NM

5 t

4

Korčula

Lastovo

23 NM

5 t

5

Lastovo

Polače

23 NM

5 t

6

Polače

Šipan

22 NM

4 t

7

Šipan

Dubrovnik

15 NM

3 t

 

 

Det sydlige Kroatien

En sejlferie ved Dubrovnik på Kroatiens Dalmatiske Kyst er intet mindre end et cruise gennem paradis. Passagerne mellem ankerpladserne er korte og der er masser af tid til at nyde alle fornøjelserne ved at sejle - samt foretage spændende udflugter til land for at udforske og smage på det lokale køkken eller bare sidde og slappe af i en café med en drink og glæde sig over alle Kroatiens mange herligheder.

De Dalmatiske Øer er et vidunderligt sted at udforske, især om bord på en sejlbåd. Her er sandede strande, ideelle til svømning og snorkling, hyggelige ankerpladser og billedskønne havne, hvor butikker, restauranter og natklubber blander sig stilfuldt med de middelalderlige omgivelser i de århundredgamle byer. Friluftsmarkeder under et ældgammelt slots truende mure er ikke usædvanlige. Du kan også gå ad de smalle stræder i småbyer, der daterer sig helt tilbage til middelalderen. De mange ubeboede småøer i dette farvand er hjemsted for store bestande af vildt – og sejlads mellem dem er en ren nydelse.

Sejladsmuligheder

En sejlerferie i det sydlige område ved Dubrovnik, giver adgang til et væld af charmerende ankerpladser, stenede småøer, ældgamle landsbyer og det klareste blå vand, man kan forestille sig. Der er ligeledes rig lejlighed til at besøge de spændende øer Mljet, Korcula og Lastovo, samt de fantastiske havne og vige langs den vildt udseende Peljesac Halvø og de nærliggende Elaphiti Islands. Uberørte sandstrande, et livligt natteliv, skøn mad, afsondrede bugter, fascinerende historiske steder og uspoleret naturlig skønhed, gør en sejlerferie i det sydlige område ved Dubrovnik til et uforglemmeligt eventyr.

Sejladssæsonen løber fra april til november, men det bedste tidspunkt at tage af sted, er i maj og juni. I disse måneder bliver de blide og varme vestlige vinde sjældent stærkere end 15 knob og gør en sejlerferie i dette område til et meget familievenligt valg – især for par med yngre børn eller skippere med et uerfarent mandskab. Gennem juli og august er der regelmæssigt vindstille perioder, og briser er ligeledes almindelige. I efterår og vinter kan den stærkere bora-vind blæse fra nord. Tidevandsforskellen er på 1-2 fod, og man behøver derfor ikke bekymre sig om tidevandsstrømme. En sejlerferie til området ved Dubrovnik, vil derfor passe til sejlere med basale færdigheder i kystnavigation. Normaltemperaturen i sejlsæsonen er 23 °C.