Inspiration til bådferie i Brandenburg

Brandenburg byder på afslapning, kultur, naturoplevelser og storbyferie. Her er 3.000 søer og mere end 30.000 kilometer vandveje, som slynger sig gennem skove og slotte. Berlin er oplagt til storbylivet mange muligheder og attraktioner, og det er på mange måder helt unikt, at man her har mulighed for at sejle helt ind i storbyens centrum. For dig, som vil leve mere komfortabelt, kan du vælge en af de gratis tillægningssteder i Berlin. I byens centrum kan I lægge til kun få skridt fra Brandenburger Tor og Alexanderplatz.

Som et attraktivt alternativ til Metropolen Berlin, er en afstikker til den indtryksfulde by Potsdam anbefalelsesværdigt. Potsdamer Havel har et utal af tillægningssteder, og fra din flodbåd kan du nemt komme ind i selve byen og spadsere i den historiske Altstad og Det Hollandske Kvarter. Også et besøg på Sanssouci-slottet er et must.

Berlin

Berlin er kendt for sine utallige kulturelle institutioner og alsidige natteliv. Takket være en rigtig god metro er det nemt at komme rundt i byen. Berlin har flere broer end Venedig og en voksende vandsportsturisme. Storbyen rummer et utal af seværdigheder, så spørg på turistkontoret for yderligere inspiration. Basepersonalet har muligvis også en guide til byen.Besøg bl.a. Alexanderplatz, Check Point Charlie (den tidligere grænsepost) og det tidligere Østberlin. Fjernsynstårnet har markeret byens centrum siden 1969. Der findes et utal af måder at lære Berlin at kende på; til fods, med bus, i båd, på cykel eller sporvogn. Næsten hvert distrikt har sin egen stil og charme. Tillægning: der er 12 tilægningssteder i den indre by mellem Köpenick, Erkner og Spandau. På tillægningssteder, som er markeret med et hvidt P på en blå baggrund, er det gratis at ligge i 24 timer – det er god tid til sightseeing og shopping. Hold øje med symbolet med en gul bølge, som angiver praktisk information såsom overnatningsmuligheder, gratis gæstepladser for flodbåde, toiletter eller eks. restauranter, hvor hunde er velkomne. Basen vil give dig flere tips og informationer, før I sejler fra basen.
Læs mere

Potsdam

I løbet af de sidste 300 år er Potsdam gået fra at være en mindre garnisonsby til en af Europas mest imponerende kongelige hovedstæder. Et flot eksempel herpå er Potsdams arkitektoniske mesterværker, de 17 paladser, omgivet af flotte haver. Sammen med den smukke Havel-vandvej har de bidraget til Potsdam's status som verdenskulturarv. Besøg Cecilienhof, hvor Churchill, Truman og Stalin mødtes for at diskutere delingen af Tyskland efter 2. Verdenskrig ved Potsdamkonferencen juni-august 1945. I dag er slottet et monument, og man kan besøge konferencerummet og arbejdsværelserne. Man kan tage med bus og sporvogn rundt til Potsdams kultursteder, parker og haver. Der arrangeres også guidede byvandringer med forskellige temaer. Gå ikke glip af Sanssouci-slottet, som var sommerresidens for Frederik den Store. Slottet anses for at være Tysklands største bygningsværk i rokokostil.
Læs mere

Brandenburg an der Havel

I byen, der har givet sit navn til hele regionen, kan du gå på opdagelse i en utroligt smuk natur med floden Havel som knudepunkt. Byen er hjemsted for et af Europas største vandsportsområder, hvor søen Beetzsee indbyder til mange forskellige slags aktiviteter på vandet. De mange søer og vandveje er også hjemsted for mange fuglearter, som vil begejstre de naturglade. Her kan du se både storke, traner, ørne og et veritabelt menageri af andre fugle- og dyrearter. Brandenburg an der Havel har også en utrolig rig historie, der strækker sig tilbage til de første bosættelser af slaviske stammer i området. I dag kan du se exceptionelle eksempler på gotisk murstensbyggeri i både de mange kirker og byens fire vagttårne, der stadig står tilbage fra den gamle bymur fra middelalderen.
Læs mere

Werder

Smukt beliggende på en lille ø i floden Havel vil du på din flodbådsferie i Brandenburg næsten uundgåeligt støde på Werder, som også kaldes blomsterbyen. I sommerhalvåret finder der en lang række festivaler sted i byen, hvor du kan nyde byens skønhed. Werder er også et oplagt sted at gøre holdt for at smide linen ud og se, om du kan hive en fisk i land. Her kan du fange arter som maller, ål og braser. Hvis du hellere vil ud på landlige opdagelser, er vinavl det næststørste erhverv efter fiskeri i Werder. Vinavlen kom til området med munke af cistercienserordenen, der kom til Brandenburg fra Champagne-regionen i Frankrig og grundlagde et abbedi i 1180.
Læs mere

Oranienburg

Midt i en skov nord for hovedstaden Berlin ligger den charmerende, historiske by Oranienburg. Her skuer det imposante, hvide barokpalads over Havel-floden og vidner om regionens storhedstid under kongeriget Preussen. Byen hed oprindeligt Bötzow, men efter at greve Frederik Vilhelm giftede sig med Louise Henriette af Oranien-Nassau, byggede han et den første del af paladset til sin nye kone. Paladset blev navngivet Schloss Oranienburg af Louise Henriette, og kort efter tog hele byen navnet Oranienburg. Hvis du vil forkæle sanserne og give yngre medlemmer af selskabet en god oplevelse, er det bestemt værd at slentre en tur igennem det store havekompleks, der ligger i forlængelse af paladset. I kan fx gå på opdagelse i de 16 ”haveværelser”, som er designet i hver sin unikke stil. Hvis der skal lidt mere gang i den, kan I besøge det store legeområde, der også indeholder en samling af skøre havenisser.
Læs mere

Caputh

Fra basen i Potsdam kan du sætte kursen tværs over Templiner See for at ramme byen Caputh. Selv om navnet antyder noget andet, så er byen bestemt ikke kedelig og kaput. Her er masser af muligheder for vandsportsaktiviteter på søen, eller du kan tage en skøn vandretur i den idylliske natur omkring byen. I byen finder du også flere interessante bygningsværker, der bestemt er et besøg værd. Læg vejen forbi slottet med dets flotte haver designet af den berømte landskabsarkitekt Peter-Joseph Lenné, som også har designet haverne til Sanssouci-paladset i Potsdam. Byen er også kendt for sin flotte kirke med et fritstående klokketårn og for at være hjemsted for Albert Einsteins sommerhus. Den kendte videnskabsmand nåede at have huset i 4 år, inden han blev drevet på flugt af nazisterne. Sommerhuset er det eneste tilbageværende af de ejendomme Einstein ejede, da han forlod Tyskland.
Læs mere
Vi har prisgaranti og vi sidder klar til at hjælpe på tlf. (+45) 46 97 55 72