Flodbådsferie i Picardie

Højdepunkter i Picardie: 

  • Amiens' flotte katedral, anført af UNESCO som verdenskulturarv
  • Hortillonages - de svømmende haver
  • Canal de la Somme, Canal de St. Quentin og Canal du Nord

Ferie i Picardie

Tag på en uforglemmelig bådrejse og udforsk de dejlige vandveje i Picardie. Du kan eksempelvis sejle på de skønne kanaler Canal de la Somme, Canal de St. Quentin og Canal du Nord.

Lad vandvejene føre jer til Amiens med den flotte katedral, som figurerer på UNESCO's prestigefyldte verdensarvliste, og tag videre til Les Hortillonnages - de svømmende haver, som er blandt Picardie's mest berømte seværdigheder

 

 

 

 

Flodbådssejlads i dette område kræver ikke sejlbevis, og bådene er meget lette at styre.

Fra vores base i Cappy kan du f.eks. sejle fra Péronne op til St. Valéry-sur-Somme (tæt på Somme-bugten).

Amiens

Amiens er rig på kultur og gode madoplevelser, og er desuden en fantastisk spændende by at gå på opdagelse i. Glæd dig blandt andet til at se katedralen, som er den største og højeste gotiske kirke fra det 13. århundrede i hele Frankrig. Det er også her i Amiens, at du kan se Les Hortillonnages, også kendt som de flydende/svømmende haver. Haverne ligger på små øer i marsklandet mellem floderne Somme og Avre, hvor øerne er omgivet af et netværk af menneskeskabte kanaler. På grund af kanalerne bliver området også kaldt Nordens Lille Venedig. På kirkegården kan man se graven for den berømte franske forfatter Jules Verne.
Læs mere

Abbeville

Abbeville ligger på bredden af Somme-floden, ca. 45 km fra Amiens. Indtil Anden Verdenskrig var Abbeville en betydelig middelalder- og handelsby, men i krigens tidlige fase blev den udsat for kraftige bombardementer. De fleste af byens hovedattraktioner blev dog skånet for de største ødelæggelser, og byen er i dag genopbygget og fremstår meget moderne. Du kan bl.a. se et af Abbevilles højdepunkter, nemlig St. Vulfran-kirken. Kirkens facade er et skoleeksempel på den flamboyante gotiske byggestil. Kirken er en sand skattekiste fyldt med religiøs kunst, talrige af statuer og ikke mindst en fantastisk arkitektur. Der er også god mulighed for at få flotte billeder af kirkens imponerende facade udefra, der nærmest ligner Notre Dame i Paris. Udenfor er der en smuk have, der tilmed er bilfri, så der er gode muligheder for en stille og unik oplevelse af kirken. 
Læs mere

Noyon

Billedskønne Noyon, der engang var bispesæde og et af Frankrigs mest betydningsfulde religiøse centre, emmer af historie og fransk kultur. Her blev Karl den Store kronet, ligesom den berømte reformator Calvin blev født og uddannet i byen. Noyons gotiske og romersk-katolske katedral er verdensberømt, og det samme er byens museum for Calvin. Gå på opdagelse i de kilometervis af spændende gader og stræder. Beundr den mageløse arkitektur og nyd et måltid på én af de mange gode restauranter i byen. Det er også muligt at bevæge sig lidt væk fra civilisationen og ud i de mageløse landskaber, der omgiver Noyon.
Læs mere

Saint Quentin

Saint Quentin er en by, som nærmest er synonym med kunst og kultur. Den spændende blanding af stemningsfuld gotisk kunst og Art Deco er en oplevelse i sig selv, men her er meget andet at se for besøgende flodbådssejlere. I middelalderen var byen desuden centrum for klædeindustri og er den dag i dag stadig kendt for sin tekstilindustri.  Byens to største arkitektoniske juveler er basilikaen fra det 12. århundrede og hotellet L'Hotel de Ville de Saint-Quentin med den flamboyante gotiske facade – for ikke at nævne de mange flotte kirker. Husk også at besøge Museum Antoine Lécuyer. Saint Quentin byder desuden på et væld af fine restauranter og traditionelle brasserier.
Læs mere
Vi har prisgaranti og vi sidder klar til at hjælpe på tlf. 3916 3344