Wigan

Wigan, en spændende by med en stolt industriel fortid, findes et stykke vest for Manchester. Wigan har i lang tid været kendt som et kulmine-område. Den første mine blev grundlagt i 1450, og i storhedstiden var her 1000 miner indenfor en 5 kilometers radius af Wigans bymidte. I løbet af den industrielle revolution, resulterede Wigans formidable netværk af kanaler i et dramatisk økonomisk boom og derved en stor stigning i befolkningstallet. En af byens mest kendte lokationer er Wigan Pier, som er et vigtigt stop for handel på Leeds-Liverpool kanalen, der blev udødeliggjort af George Orwell i bogen ”The Road to Wigan Pier”. Bogen fokuserede især på de forfærdelige arbejds-og leveforhold for de, som arbejdede i kulminer i 1930´erne. Wigan Pier kan stadig besøges i dag. Idag er kulminerne væk og i løbet af de sidste par år er store områder, der tidligere bar præg af minedriften, blevet renset og forvandlet til moderne bebyggelser. Byen er derudover idag fyldt med smukke grønne områder.  Du skal endelig ikke tro at Wigan er en grå industriby – tværtimod er her blevet gjort en stor indsats for at modernisere byens udtryk – og her findes mange spændende attraktioner. Eksempler på attraktioner kunne være: Haydock Park Racecourse – Tag et par timer på væddeløbsbanen. Turnpike Gallery – Galleriet specialiserer sig i nutidig kunst fra hele verden. Trencherfield Mill Engine – Se en af de største damp-motorer, der nogensinde har drevet en mølle. Astley Green Colliery Museum - Besøg områdets sidste tilbageværende kulmine-struktur.
Læs mere

Manchester

Manchester er kendt som Nordenglands hovedstad og er en af Englands førende byer – og var faktisk verdens første industrielle by. Manchester, byen hvor Rolls mødte Royce, har formået at genskabe sig selv over det sidste årti, og er i dag en spændende og pulserende storby. Den er hjem for mange spektakulære bygninger og arkitektoniske berømtheder, bl.a. den bevaringsværdige Corn Exchange og den smukke Manchester Hall. Byen er både livlig og trendy – og så er det tilmed nemt at komme rundt, takket være de omfattende Metrolink sporveje. Nogle distrikter fortjener en nærmere udforskning - f.eks. det centralt placerede Piccadilly Gardens. I byens vestlige del er Millennium Quarter også ganske specielt, mens man i nordbyen finder Chinatown og Canal Street. I den sydvestlige del af Manchester, ligger Castlefield og det energiske Deansgate Docks, hvor man bl.a. finder mange gode restauranter. Ved Town Hall, lige på St. Peter Square, ligger et turistkontor. Her kan du købe billetter til guidede ture i byen.
Læs mere

Billeder fra området - Leeds

Billeder fra området - Leeds
Læs mere

The Standedge Tunnel

En af de helt særlige ting, du kan opleve på en flodbådsferie i Storbritannien, er at sejle igennem de mange kanaltunneller, hvor du passer under de mange bakker i det britiske landskab. Den ældste og længste af disse er Standedge Tunnel, der løber næsten 5 km mellem Marsden og Diggle i det nordlige England. Som et af de 7 vidundere på de britiske vandveje er det en helt unik oplevelse, når jorden åbner sig og nærmest sluger din båd. Herefter følger en tur gennem bakkernes undergrund ned til knap 200 m under overfladen, inden tunnellen 5 km senere spytter både båd og besætning hele ud under den åbne himmel igen. Tunnelen tog næsten 17 år at bygge inden den stod færdig i 1811. Den blev benyttet frem til 1944, hvor den lukkede pga. forfald. I begyndelsen af dette årtusinde lykkedes det at restaurere og genåbne tunnelen, så turister i dag kan sejle igennem den underjordiske kanal. Vær opmærksom på, at du skal booke passage igennem tunnelen på forhånd.
Læs mere

Leeds

I det nordlige England sejler du rundt i en skøn, fredfyldt natur det meste af tiden, men du kan også opleve pulserende storbystemning i Leeds, som er en af de største byer i England. Her kan både du og hele rejseselskabet finde noget for jer, med et væld af shoppingmuligheder, en perlerække af museer og et hav af andre kulturelle oplevelser for både store og små. Byen voksede sig stor på baggrund af en omfattende tekstilindustri. Det betød at fabrikker til en lang række formål i tøjproduktion skød op her fra slutningen af det 18. århundrede og frem. På den vis har Leeds længe været et centrum for shopping, og det kan du også nyde godt af. Når du trænger til både vådt og tørt efter en oplevelsesrig dag i Leeds er der en masser af restauranter og pubber, der kan hjælpe dig. Særligt i området omkring Granary Wharf kan du nyde dine forfriskninger lige ved vandkanten.
Læs mere

The Bingley Five-Rise Locks

Fra basen i Reedley kan du sejle ad den underskønne Leeds & Liverpool Canal gennem det varierende nordengelske landskab frem til landsbyen Bingley. Her åbnede slusesystemet Bingley Five-Rise, det ældste af de 7 vidundere på de britiske vandveje, helt tilbage i 1774. Slusesystemet er en såkaldt trappesluse, hvor de nedre porte i en sluse udgør de øvre porte i den underliggende sluse. Gennem snart 250 år har sluserne hævet og sænket både de 18 meter, der er i niveauforskel fra bund til top. En tur op ad trappen tager mellem 45 minutter og 1 time, mens en nedstigning kan klares på 20 til 30 minutter. Det er en helt særlig oplevelse at bevæge sig op igennem den stejle trappesluse, og belønningen på den anden side er omkring 25 kilometers slusefri sejlads gennem landskabet.
Læs mere

Burnley

Når du glider afsted gennem Leeds & Liverpool Canal ombord på din narrowboat, vil en tur gennem Burnley være en helt særlig oplevelse. Byen voksede sig for alvor stor under industrialiseringen, hvor den blev et centrum for produktion af bomuldsklæder. De store møller og fabrikker blev drevet af vandkraft, og særligt i området kaldet Weavers’ Triangle kan du blive klogere på byens historie. Et andet højdepunkt når du sejler igennem Burnley er dæmningen Burnley Embankment, der fører Leeds & Liverpool Canal gennem byens centrum og over Calder-dalen.  For at undgå at bygge en række sluser, der ville sænke bådene, når de skulle transportere varer til og fra byen, valgte man at bygge dæmning som på sine højeste steder løber op til 18 meter over bygningerne nedenunder. Dæmningen er et af de 7 vidundere på de britiske vandveje.
Læs mere
Vi har prisgaranti og vi sidder klar til at hjælpe på tlf. 3916 3344