Vinrejse til Bourgogne

Fantastiske landskaber, god mad og dejlig vin i Bourgogne

Forårets lyse dage og blomstrende landskaber er godt på vej, og af den grund har vi taget turen til Bourgogne Nivernais-Loire for at besøge vores leverandør Locaboat og teste kanalerne med inden sæsonstart.

Locaboat frankrig

 

Efter en togtur fra Paris befinder vi os i hyggelige Briare, hvor Locaboat har base. En skøn lille by med gamle husfacader, små caféer og et par ænder ved flodkanten.

Med to rummelige Penichette Flybridge satte vi næsen sydover mod Chatillon-de-Loire, hvor vi på vejen krydsede den imponerende Briare-bro, der går over Loire-floden og er lavet af ingen andre end Gustave Eiffel.


Vintour i SancerreVintønder i Bourgogne

Det rolige tempo er perfekt til at nyde de grønne landskaber og kirsebærtræerne, der er i udspring – en fornem måde rigtig at mærke foråret på.

Efter en smuk solopgang i eventyrlige omgivelser, gik turen videre til Leré, hvor vi besluttede os for at tove bådene fast og få en vintour i det velkendte Sancerre.

Udsigten over de mange vinmarker og små landsbyer dominerer toppen af Sancerre, hvor bymidten ligger bagved og udgør et smukt centrum for vinentusiaster.


Vinmarker i Bourgogne

God mad og idylliske landskaber

Den sidste aften blev brugt på en af områdets Michelin restauranter med uforglemmelig mad, lækker lokal vin, højt humør og gode samtaler.

Morgenen efter vendte vi snuden tilbage mod Briare og nød solens varme i sluserne imens slusemesteren hjalp os med at komme tilbage. En uforglemmelig tur i fantastiske omgivelser, dejligt selskab og i de skønneste flodbåde, der passer perfekt til en mindre gruppe.

En ferie på de franske floder er uden tvivl idyllisk. Her får du hele pakken – sejlads ad smukke kanaler, hvor de franske landskaber glider roligt forbi, masser af muligheder for at smage på regionens dejlige vine og mad i verdensklasse. En destination og ferie, du ikke må snyde dig selv for!


Frankrig

Frankrig

Oplev Frankrigs historiske kanaler og floder Når du tager på flodbådsferie i et vores 12 områder Frankrig, venter der dig en afslappet oplevelse i skønne omgivelser med lækker mad og vin. Velkommen til Frankrig Lej en flodbåd og nyd Frankrigs indre vandveje i eget tempo, hvor I oplever et intenst, men samtidig afslappet møde med landets befolkning, historie og kultur. De franske kanaler og floder løber igennem nogle af Europas smukkeste og mest varierede landskaber, hvilket gør Frankrig til en perfekt destination til en kanalbådsferie. I kan handle ind på farverige torvemarkeder til en picnic langs flodbredden, eller I kan nyde et gourmetmåltid i en af de maleriske fæstningsbyer. Alternativt kan I slappe af med en fredfyldt aften i salonen ombord på kanalbåden – med et glas vin fra en af regionens lokale vingårde. Om sejlads i Frankrig I Frankrig er der stor niveauforskel imellem havene og det bjergrige land. Det nødvendiggør at vandstanden med kortere eller længere afstand reguleres med et velfungerende slusesystem undervejs på kanalbådsferien. I bjergrige egne kan sluserne ligge tæt, og en helt speciel oplevelse er bådeelevatoren i Alsace. Opbygningen af det mere end 8.000 km lange, sindrige kanalsystem, der forbinder de store franske floder, påbegyndtes for ca. 800 år siden. Langs kanalerne løber der ofte gamle pramdragerstier, hvor pramdragerne tidligere møjsommeligt trak fyldte både mod strømmen. De gamle vandveje har med tiden mistet deres økonomiske betydning, men er i dag genåbnet med restaurerede broer og slusesystemer til glæde for os der holder ferie på vandet. Sejlads i 12 forskellige områder Seatravel tilbyder sejlads i 12 forskellige områder – alt fra Alsace med de smukke bindingsværkshuse i det nordlige Frankrig over landlige Bourgogne med fornemme vinslotte til Camargues søer med østersbanker og lyserøde flamingoer. Hertil kommer idylliske Bretagne med et frisk pust fra havet, Cognac-områderne langs Charente-floden, for ikke at glemme det solrige Aquitaine og den berømte Canal du Midi i Sydfrankrig.  
Read more
Vi har prisgaranti og vi sidder klar til at hjælpe på tlf. (+45) 46 97 55 44