Holland – indvi foråret i et hav af tulipaner

Blomsterparken Keukenhof, Lisse, Holland

Tag forskud på foråret med et besøg i denne berømte blomsterpark med over 7 millioner blomster. Tulipaner fra Holland er verdensberømte. Drømmer du om at se de hollandske tulipanmarker i blomst, skal du besøge Holland i april og maj. Det er også på den tid at den største blomsterpark i verden, Keukenhof, åbner sine døre. Blomsterparken kan besøges fra din båd med udgangspunkt fra basen i Vinkeveen, Kerkdriel eller Loosdrecht.

Hvert år bliver der plantet mere end 7 millioner blomsterløg. Haverne og 4 pavilloner viser en fantastisk kollektion af tulipaner, hyacinter, påskeliljer, orkidéer, roser, nelliker, iris, liljer og mange andre blomsterarter. Du vil blive helt overvældet af farverne og duftene.

Hvert år kreeres der et helt nyt udtryk med et hovedtema. Parken holder kun åbent 7 uger om året, men hvert år tiltrækker den ca. 800.000 besøgende. Det er uden tvivl det bedste sted at se tulipaner i Holland. Keukenhof er helt enestående i verden og en uforglemmelig oplevelse for folk i alle aldre. Du kan komme til parken fra sin bådferie på cykel fra Leiden, hvorfra du cykler langs tulipanmarker og det enestående hollandske landskab.
Besøg blomsterparkens hjemmeside for mere info om parken: Keukenhof

Et godt tip: Du kan kombinere et besøg til Keukenhof med blomsterparaden i april. Blomsterparaden starter i Noordwijk og slutter i Haarlem om aftenen, og omkring midt på eftermiddagen passerer den Keukenhof. Men kom i god tid og find et godt sted på ruten, for der er rigtig mange tilskuere som kommer for at opleve det fantastiske syn.

Keukenhof er en institution i Holland, men generelt er der i området omkring Lisse utallige blomstermarker fulde af tulipaner, påskeliljer og hyacinter. De blomstrer dog ikke på samme tid hvert år. Blomstringen starter normalt midt i marts, men er afhængig af temperaturen. Den duft man oplever ved at stå ved en mark fuld af hyacinter, overgår selv den fineste parfume.

Hvis du efter en sådan blomsteroplevelse trænger til en forfriskning eller måltid mad, er et godt lokalt tip restauranten ”De Vier Seizoenen” i Lisse. Her serveres retter baseret på lokale produkter, og der er en god 3-retters månedens menu. Er du til kinesisk eller italiensk mad, finder du også dette i Lisse.

 

 

Holland

Holland

Sejl på de traditionsrige floder og kanaler i Holland Glæd dig til at sejle gennem farverige tulipanmarker i det hollandske landskab, hvor de traditionelle vindmøller rager op over hustagene. I Holland er der stor tradition for at leve livet på vandet. Sejl i din egen dejlige flodbåd og få en ægte hollandsk oplevelse! En bådferie er den bedste måde at opleve dette smukke land på og blive venner med den venlige befolkning. Beundr de traditionelle vindmøller, som kranser din sejlrute, tag på cykeltur i omegnen og læg til i hyggelige marinaer med moderne faciliteter eller lige ved byens torv. På en kanalferie i Holland kan du sejle i dit eget tempo og forbi marker med farvestrålende tulipaner, hyggelige landsbyer og større kosmopolitiske byer. Det er også stedet for at opleve alt lige fra de store hollandske kunstneres mesterværker til de berømte hollandske oste. Her er aktiviteter for alle aldre - og badning og fiskeri i de glitrende søer er også muligt. Friesland-Amsterdam-regionen er fyldt med historie og kulturarv, særligt Amsterdam og Utrecht. Besøg Anne Franks hus i Amsterdam, det kongelige palads og Dom Square. I det historiske Utrecht skal du ikke gå glip af en tur til Stadskasteel Oudaen - et befæstet hus forvandlet til et bryggeri. Vandsport: Sø-distriktet er berømt over hele Europa som en destination for vandsportsferier. Sejlads er ikke blot en fritidsbeskæftigelse i Friesland - det er en livsstil. Tjek vandsportsstederne i Sneek og Grow, hvor man kan leje kajak, jetski og sejljoller. Cykling: Holland er kendt for ikke at have nogle bakker, hvilket gør landet ideelt for cykelture. Lej cykler til at have med ombord, og cykl forbi tulipanmarker og rustikke, restaurerede vandmøller, eller stop i en landsby, for at nyde en portion østers eller dampede muslinger og se verden passere forbi. Fiskeri: Lystfiskerferie i området er faktisk meget populært. I de fleste farvande kan man fange sandart, karpe, gedde, brasen, skalle og aborre. Netværket af kanaler, floder og søer udgør en smuk kulisse, så hvorfor ikke give det en chance at forsøge sig med selv at fange aftensmaden? De søvnige fiskerlandsbyer i det nordlige Friesland giver et dejligt twist til det kosmopolitiske Utrecht og Amsterdams flot svungne husgavle fra det 15.-16. århundrede. Læg båden til kaj direkte ved torvet i de maleriske byer eller ved et hyggeligt spisested med udsigt til hverdagslivet langs kanalen. På sejlturen gennem de grønne landskaber på vandvejene, der har inspireret så mange berømte, flamske malere, ses sirligt holdte marskgårde med stråtag, fiskerhuse med pudsige andereder på gavlen og traditionelle sejlbåde fra en tid, da vandet var den almindeligste transportvej. Mange gamle traditioner er bevaret, og ombyggede flodpramme med blomsterkasser, havebænk og vasketøjet til tørre er stadig en livsstil og boform for en stor del af befolkningen.  
Read more
Vi har prisgaranti og vi sidder klar til at hjælpe på tlf. (+45) 39 16 33 44