Blomsterparken Keukenhof, Lisse, Holland

Tag forskud på foråret med et besøg i denne berømte blomsterpark med over 7 millioner blomster. Tulipaner fra Holland er verdensberømte. Drømmer du om at se de hollandske tulipanmarker i blomst, skal du besøge Holland i april og maj. Det er også på den tid at den største blomsterpark i verden, Keukenhof, åbner sine døre. Blomsterparken kan besøges fra din båd med udgangspunkt fra basen i Vinkeveen, Kerkdriel eller Loosdrecht.

Hvert år bliver der plantet mere end 7 millioner blomsterløg. Haverne og 4 pavilloner viser en fantastisk kollektion af tulipaner, hyacinter, påskeliljer, orkidéer, roser, nelliker, iris, liljer og mange andre blomsterarter. Du vil blive helt overvældet af farverne og duftene.

Hvert år kreeres der et helt nyt udtryk med et hovedtema. Parken holder kun åbent 7 uger om året, men hvert år tiltrækker den ca. 800.000 besøgende. Det er uden tvivl det bedste sted at se tulipaner i Holland. Keukenhof er helt enestående i verden og en uforglemmelig oplevelse for folk i alle aldre. Du kan komme til parken fra sin bådferie på cykel fra Leiden, hvorfra du cykler langs tulipanmarker og det enestående hollandske landskab.
Besøg blomsterparkens hjemmeside for mere info om parken: Keukenhof

Et godt tip: Du kan kombinere et besøg til Keukenhof med blomsterparaden i april. Blomsterparaden starter i Noordwijk og slutter i Haarlem om aftenen, og omkring midt på eftermiddagen passerer den Keukenhof. Men kom i god tid og find et godt sted på ruten, for der er rigtig mange tilskuere som kommer for at opleve det fantastiske syn.

Keukenhof er en institution i Holland, men generelt er der i området omkring Lisse utallige blomstermarker fulde af tulipaner, påskeliljer og hyacinter. De blomstrer dog ikke på samme tid hvert år. Blomstringen starter normalt midt i marts, men er afhængig af temperaturen. Den duft man oplever ved at stå ved en mark fuld af hyacinter, overgår selv den fineste parfume.

Hvis du efter en sådan blomsteroplevelse trænger til en forfriskning eller måltid mad, er et godt lokalt tip restauranten ”De Vier Seizoenen” i Lisse. Her serveres retter baseret på lokale produkter, og der er en god 3-retters månedens menu. Er du til kinesisk eller italiensk mad, finder du også dette i Lisse.