Kridhvide sandstrande, svajende palmer, eksotisk kultur og mad med masser af chili. Sådan lyder forventningerne hos mange danskere, som hvert år rejser til Thailand. For Thailand er blevet populært - meget populært. Og mens de fleste turister valfarter til de velkendte feriedestinationer i Thailand, vælger andre at opleve landet fra en mere maritim vinkel. At opleve Thailand fra søsiden var noget Michael Bygballe ikke kunne sige nej til, da han i maj 2017 blev hyret som skipper på en katamaran, der skulle sejle i Phang Nga-bugten ud for Phuket. Sejladsen varede 10 dage, og gav Michael en oplevelse for livet. ”Jeg har aldrig prøvet at sejle sådan et sted før. Det var en kolossal oplevelse med en helt imponerende natur. Jeg har sejlet mange steder i verden, men Thailand er et af de lande, som virkelig har gjort indtryk på mig. Det var meget unikt og slet ikke så spoleret, som mange andre steder kan være” fortæller Michael

Sejladsen startede på halvøen Phuket i det sydlige Thailand. Her ligger forskellige baser, hvor det er muligt at sejle fra, og som byder på et perfekt udgangspunkt for at tage på opdagelse i Phang Nga-bugten. Man skal ofte ikke bruge mere end tre til fire timer om dagen på at sejle mellem de forskellige destinationer, pointerer Michael. ”Man ligger meget til anker inde i nogle bugter, hvor man kan svømme og dykke. Der er også altid en gummibåd med motor, så man nemt kan komme i land de forskellige steder”

Manden med den gyldne pistol

Allerede på førstedagen, da han sejlede ind til øen Khao Phing Kan, følte Michael sig hensat til et filmisk eventyr.  De færreste genkender navnet på øen, men de særegne klippeformationer har gjort øen særlig berømt – især hos James Bond-fans. Det er nemlig her, at James Bond-filmen The Man With The Golden Gun er optaget, hvor filmens skurk, Scaramanca, bruger de eksotiske klipper som skjulested. Da Michael besøger stedet finder han dog ingen diabolske Bond-skurke, men til gengæld bliver han overrumplet af stedets naturrige tiltrækningskraft. ”Det var meget specielt at sejle ind i det område hvor filmen er optaget. Der er gigantiske klipper, der rejser sig op fra havoverfladen, som store søjler man sejler igennem. Det er et enestående område at sejle i, og vi ankrede også op ud for øen. Så tog vi vores gummibåd og sejlede rundt til de forskellige klipper og strande” fortæller Michael

Stranden over alle andre strande.

Det er ikke kun i James Bond-verdenen, at Thailand har markeret sig som en perfekt filmkulisse. Med sit utal af billedskønne sandstrande, er det ikke overraskende at filminstruktøren Danny Boyle valgte at optage filmen ”The Beach” i området omkring Phi Phi-øerne. Filmen omhandler en ung mand, som finder paradis på jord, da han opdager en perfekt strand langt væk fra civilisationen. I dag er stranden blevet en stor turistattraktion, og selvom stedet måske ikke længere er et øde og uspoleret paradis, så kan man ikke gøre andet end at blive imponeret over den utopiske skønhed der findes her. Som Michael fortæller: ”Vi startede ud i farvandet oppe ved Phuket og sejlede bagefter ned til Phi Phi øerne. Der måtte vi selvfølgelig ind og se den berømte strand, og det var smukt. Virkelig fantastisk smukt. Og som om at det ikke var nok, så så vi selvfølgelig masser af delfiner og skildpadder. Det var et fantastisk sted at sejle, og vældigt nemt at navigere i.”

At sejle i monsuntiden

På Thailands vestkyst er der regntid fra maj til oktober, men det gør ikke nødvendigvis ens rejse til en grå og våd omgang. Michaels 10 dage i Thailand strakte sig fra slutningen af maj til starten af juni. ”Vi sejlede uden for sæsonen - i monsuntiden, som det kaldes” fortæller han. ”Det gjorde, at vi oplevede den tropiske regn. Det var kraftig regn, men til gengæld stoppede det hurtigt igen. Det regner måske mellem en time og tre timer om dagen”. Michael fortæller at den slags selvfølgelig er vigtigt at vide, hvis man vælger at rejse uden for højsæsonen. Der er dog også fordele ved at rejse på dette tidspunkt. ”Det er jo generelt billigt at rejse i Thailand, og havnepenge er der ikke rigtig noget af. Hvis man vælger at rejse i lavsæsonen, så bliver det dog endnu billigere”. Man risikerer bestemt heller ikke at fryse, hvis man rejser i lavsæsonen ”Det var varmt. Omkring 30 grader og høj luftfugtighed, så det er en god idé at investere i en båd med aircondition. Vandtemperaturen var næsten den samme, så det var ikke det kolde gys man hoppede ud i, selvom det var uden for sæsonen”

Man kan trygt overlade roret til andre

Thailand byder på de perfekte forhold til den ultimative sejlerferie, hvor man kan vælge selv at stå bag roret og udforske Thailands forskellige bugter og øer. Der er dog også rig mulighed for at hyre en kaptajn og en hostess, hvis man ønsker at slappe helt af og blot opsuge den ene oplevelse efter den anden. Denne løsning kan Michael klart anbefale: ”En lokal kaptajn kan vise nogle steder som man ikke nødvendigvis selv kender. Så er man også fri for det ansvar selv at skulle sejle” fortæller han. ”Hvis du derudover bestiller en hostess med fuld board, så bliver der købt ind til det antal mennesker der er ombord og sørget for morgenmad, frokost og aftensmad. Så maden kan faktisk stå klar på båden når man ankommer, og så er det jo bare at komme afsted – ud på bølgen den blå.”

En uforglemmelig rejse

Da Michaels eventyr i det thailandske farvand lakkede mod enden, havde han været på en begivenhedsrig rejse. Udover et utal af fantastiske naturoplevelser var han også stødt på den lokale thailandske kultur. ”På et tidspunkt sejlede vi op i et delta, hvor der ligger et flydende marked, som er bygget på pæle ude i vandet. Her kunne man købe alverdens forskellige ting og smage på den lækre lokale mad. Det var virkelig et interessant sted” fortæller Michael og tilføjer ”Thaier er jo også bare rigtig søde og gæstfrie mennesker, så det er virkelig et dejligt land at rejse i”.
Som et sidste tip, hvis man vælger at tage på sejlerferie i Thailand, fortæller Michael: ”Jeg vil anbefale at man tager nogle dage på hotellet inden man sejler. Man skal ikke først sejle en uge og bagefter tage en uge på hotel. Man skal gøre det omvendt: Først hotel og så båd. For når man først har været ude at sejle og så kommer på hotel, så sidder man bare og tænker ’hvad laver jeg her? hvorfor er vi ikke ude at sejle’” griner Michael og afslutter ”Med en båd ser man jo ting, som andre turister i Phuket og Thailand ikke gør. Man bestemmer helt selv hvor man vil tage på opdagelse henne. Det her var min første sejltur i Thailand, men det bliver absolut ikke den sidste”.

Læs mere om Thailand og søg på både ved at klikke her.