Studietur til Tyskland med Le Boat

Hele Seatravel-holdet har været afsted på studietur hos Le Boat. I løbet af 3 dage har vi sejlet flodbåde i Mecklenburg og lært en hel masse om de forskellige modeller, sluser og meget mere. Det var en fantastisk tur, hvor vejret var med os og Tyskland viste sig fra sin smukkeste side.

Dag 1 - Marina Wolfsbruch og Rheinsberg

Tidligt om morgenen sætter vi kursen mod Tyskland. Vejret er perfekt med skyfri himmel og op mod 30 graders varme. Hvis du har bil, er Tyskland en perfekt kør-selv destination til flodbådsferie. Vi kommer forbi mange smukke, små landsbyer med hyggelige brostensbelagte gader og charmerende tyske landsbyhuse med sirligt klippede hække og haver.

Efter ca. 7 timers køretur, inklusive pauser, ankommer vi til Marina Wolfsbruch i Mecklenburg-regionen. Her bliver vi budt velkommen på Le Boats kontor og får instruktioner om bådene.

Vi er afsted på de to både Royal Mystique A og Horizon 4. Begge både har masser af plads og er udstyret med store værelser med toilet, salon, stort soldæk og fuldt udstyrede køkkener.

Før vi kan stævne ud, kører vi en tur til Rheinsberg, der ligger ca. 10 min i bil fra basen og køber forsyninger til dagene. Også her er Tyskland en god destination, da indkøb kan gøres meget billigt.

Herefter er det bare at sejle afsted på de smukke kanaler. Naturen i Mecklenburg er fantastisk, og det er svært ikke at komme helt ned i gear, når du driver afsted på kanalerne og nyder de frodige breder og skønne udsigter over de rolige søer. Her er også et rigt dyreliv, og vi møder både ænder og svaner.

Første stop er den idylliske by Rheinsberg, hvor vi gør holdt i den lille marina for natten. Rheinsberg er virkelig tysk landidyl, når det er bedst med masser af autentiske huse og butikker. Byens største seværdighed er Schloss Rheinsberg, der er et smukt renæssanceslot fra 1566. I Mecklenburg kan du både kaste anker i søerne for natten, eller du kan sejle til en by med marina og lægge til land for et mindre beløb. Det er forbudt at kaste anker og overnatte i kanalerne.

Aftensmaden bliver nydt ude på soldækket, og med en smuk solnedgang over Rheinsberg og Grienericksee er det en perfekt afslutning på første dag.

Dag 2 - Sluser

Efter en hyggelig morgenmad på soldækket lægger vi fra land og sejler tilbage mod Marina Wolfsbruch og sluserne. Sluserne i Mecklenburg er enten fuldt automatiske, bemandede eller automatiske med selvbetjening.

Slusen, som vi sejler igennem, er med selvbetjening og ved ankomst lægger vi os i kø. Her bruger vi tiden på at strække benene, nyde det gode vejr, spille kort og besøge hinandens både. I slusen er der ca. plads til 3 flodbåde pr. gang. Da det er vores tur, sejler vi frem og aktiverer slusen ved at trække i et håndtag, meget enkelt.

Efter slusen sejler vi videre op ad kanalerne og søerne, indtil vi når Kleiner Pälitzsee, hvor vi smider ankeret, spiser frokost og tager en badetur i søen. Efter en frisk dukkert hejser vi ankeret og sætter kursen mod et sted for natten. Flodbåde er meget enkle at styre, og når du først har prøvet det, bliver du hurtigt vant til at sejle dem. Efter endnu en sluse, denne gang uden så meget kø, sejler vi ind i en lille vig på Großer Prebelowsee og kaster anker for natten.

Begge både er udstyret med grill på soldækket, så vi griller på båden med vidunderlig udsigt over det blikstille vand på den tyske sø.

Dag 3 - Tilbage til Danmark

Desværre er det blevet tid til at vende hjem til Danmark, så efter en behagelig nat i vores rummelige kahytter, sejler vi tilbage mod basen i Marina Wolfsbruch. Her bliver bådene afleveret og så går turen hjemad.

Alt i alt en fantastisk tur, der virkelig viser, hvad en flodbådsferie kan, og især når vejret er med dig, er der ikke noget mere afslappende end at udforske floder og søer i dit eget tempo ombord på en lækker flodbåd.

Vi har prisgaranti og vi sidder klar til at hjælpe på tlf. (+45) 39 16 33 44