Sejlerferie ved Tenerife til vinter

Bådferie ved vulkanøen Tenerife

Ud for Afrikas kyst rejser den imponerende vulkanø Tenerife sig op fra havet og er et smukt syn i horisonten. De Kanariske øer er kendt for deres vilde og smukke vulkanbjerge, som minder en om naturens kræfter. Øgruppen ligger omkring 300 km fra Afrikas vestkyst og Tenerife er den største af øerne. Året rundt blæser nordvestlige vinde, hvilket gør sejlads ved Tenerife spændende og til tider også udfordrende.

På en sejlerferie ved Tenerife kan du besøge nogle af de mest uberørte øer som La Palma, La Gomera og El Hierro, som i lang tid blev opfattet som øerne ved verdens ende, indtil Amerika blev opdaget. Øerne har mange gode havne og marinaer, hvor man kan lægge til.  

Vi har et stort udvalg af sejlbåde og katamaraner. For mere info omkring bådene, send os en forespørgsel ved at klikke her.

Sejlads ved Tenerife

Tenerife har Spaniens højeste punkt; vulkanen Teide, skønne strande og hyggelige restauranter beliggende ud til havet. Santa Cruz, Tenerifes største by, er en spændende by, som har en imødekommende marina og masser af gode butikker.

Øen La Gomera er en af de Kanariske øer, som turisterne endnu ikke har overtaget. Det kan måske skyldes, at La Gomera ikke har de kendte hvide sandstrande, man som turist ofte søger, men på en sejlerferie har den flere oplevelser at byde på. Man kan finde grotter rundt om øen og den historiske havn San Sebastian, hvor Columbus i sin tid startede hans første ekspedition, er et besøg værd.

La Palma er den mest eksotiske af de Kanariske øer – den er resultatet af et vulkansk krater og har en kystlinje med majestætiske stejle klipper og sort vulkansk sand.   

El Hierro er en af de mindste øer, men har meget byde på. En dramatisk kystlinje tilsammen med krystalklart hav gør det til et paradis for dykkere og snorkling.

En sejlerferie ved Tenerife kræver lidt mere erfaring som sejler, da det er det åbne Atlanterhav, du sejler i, hvilket kan være mere udfordrende end Middelhavet. Distancerne mellem øerne er af en betragtelig længde og vinden kan være stærk, men så længe man er opmærksom på det, så er det et fantastisk sted at sejle. Mange sejlere er netop glade for sejlads ved Tenerife pga. den meget konstante vind, som er her. Vindstyrken er normalt på 8-10,7 m/s – 17,2-20,7 m/s. Vejret er hovedsageligt solrigt og varmt.

De bedste måneder at sejle ved Tenerife er fra november til april måned.

Højdepunkter

  • - Los Gigantes - en spændende by som ligger for foden af imponerende klippeformationer
  • - Puerto de Tazacorte - en billedskøn landsby på øen La Palma
  • - San Sebastian - Livlig søfartsby på øen La Gomera og en vigtig by for Columbus
  • - Oplev hvaler og delfiner - oplev mere end 21 arter af hvaler i Tenerifes farvande


Los Gigantes
På Tenerifes vestkyst ligger Los Gigantes, som har en travl marina. Byen Los Gigantes ligger ved foden af de imponerende stejle klipper. Bygget ind i klipperne ligger en gammel kirke og et fodgængerområder, hvor du kan spadsere en tur. Området her tilbyder et stort udvalg af barer, restauranter og butikker.

Puerto de Tazacorte
Byen Puerto de Tazacorte er smuk lille by, som ligger på La Palma’s vestkyst og det siges at være det varmeste område på øen. Byen er opdelt i to dele; havnen og landsbyen. Den hyggelige landsby har en flot strandpromenade, en havn med fiskeri og en sort sandstrand. Ud over det består landsbyen af små hyggelige gader og stræder, hvor de farverige La Palma huse pryder gadebilledet. Landsbyen har også et område med barer og restauranter, hvor du kan nyde lokal og friskfanget fisk.

San Sebastian
San Sebastian er den største by på La Gomera og er lidt af en søfartsby. Det var desuden Columbus’ sidste havn før han begav sig ud på den lange rejse over Atlanten. I byen kan du besøge Columbus’ hus, som i dag er et lille museum i en 400 år gammel borgfæstning og The Church of the Assumption, hvor han var ivrig kirkegænger. San Sebastian er ikke meget besøgt af turister, men tilbyder alligevel et godt udvalg af butikker, barer og restauranter. Du vil finde en hyggelig lystbådehavn her og en stor strand. Havnen ligger på den østlige side, hvor stranden også er.     

Tenerife – et hotspot for hvaler og delfiner
I havet omkring øerne vil du kunne opleve delfiner og grindehvalers leg i bølgen blå – de holder permanent til her pga. de næringsrige hav de kanariske øer er omgivet af, samt den beskyttelse øerne giver mod vind og vejr. Da Atlanterhavet også er helt krystalklart er det en fantastisk oplevelse at opleve de smukke havdyr her.  

Der er op til 21 forskellige hvaler og delfiner i Tenerifes farvand; fra den kæmpe store blåhval til den frygtede spækhugger. Kaskelothvalen er en velkendt gæst ligesom finhvalen og sejhvalen også er tilbagevendende gæster. Blandt de mere sjældne syn er blåhvalen og spækhuggeren, men du kan være heldig at opleve dem.   

Det bedste sted at se dem, er ud for Tenerifes sydvestlige kyst ved Costa Adeje og Arona.

Ruteforslag 1 uge
Dag 1: Stig ombord i byen Santa Cruz
Dag 2: San Sebastian, La Gomera (28nm)
Dag 3: Puerto de Tazacorte, La Palma (60nm)
Dag 4: La Restinga, El Hierro (65nm)
Dag 5: Puerto de Valle Gran Reyiseros, La Gomera (45nm)
Dag 6: Los Gigantes, Tenerife (25nm)
Dag 7: Santa Cruz, Tenerife (14nm)

Fly
Der går direkte fly fra Hamburg og København til Tenerife med Norwegian og TUI Charter. Du kan komme afsted for 2.925 DKK pr. mand i uge 7 fra Hamburg.


Er du blevet interesseret i at vide mere om en sejlerferie på Tenerife?

Send os en forespørgsel ved at klikke her eller ring til os på tlf.3916 3344.

Grækenland

Grækenland

Velkommen til Grækenland Det græske ørige er en symbiose af hav og sejlads gennem Århundreder. Den Saroniske Golf, Kyklade øriget, Dodekaneserne, Sporaderne, De Ioniske Øer - overalt finder du steder af utrolig skønhed, hundreder af øer, tusinder af km med smukke strande, traditionelle havne og små fiskerflækker alle steder rummer noget unikt og helt forskelligt fra ø til ø. Sejlmulighederne er virkeligt uendelige og som skabt for alle former for oplevelser. Det er en tanke værd, at det vil kræve utallige måneder og feriedage at sejle rundt blandt de mange græske øer og kyster. Vorherre har været generøs med et klima, der er ideelt for sejlads 9 måneder af året (marts til november). Fra Kykladerne, hvor vinden hurtigt ændrer retning og styrke til glæde for de sejlere, der ønsker udfordringer - til de Ioniske øer, hvor stabile og rolige vindforhold normalt giver en lettere og mere afslappet sejlads. I Grækenland finder du kosmopolitiske steder, såsom Paros, Mykenos, Corfu, Rhodos, Santorini og Hydra. Foretrækker du mere uspolerede og fredfyldte ankerpladser eller småhavne sejles til det østlige Pelopones, Sikinos, Milos, Simi, Nisiros m.fl Moorings: Sejlerferie i Grækenland er jeres livs eventyr. Sejl forbi antikke ruiner, læg til ved pittoreske småbyer, kast anker i afsidesliggende bugter, og svømning ved strand resorter. Dette er blot nogle af de mange glæder ved Grækenland. Med et stort antal baser i Grækenland, er valget af destinationer mangfoldigt og omfatter Kykladerne, Dodekaneserne, Sporaderne og de Ioniske øer. Et Græsk yacht charter i Det Ægæiske Hav byder på spændende åbent-vands passager, ubeboede øer og smarte resorter. Det Ioniske øhav ligger i læ og Sporaderne er skovbevokset, afsides, og en verden adskilt fra travle skarer. Se meget mere om alle vores sejlbåds destinationer og det store udvalg af både i alle klasser.
Read more

Caribien

Caribien

Velkommen til Caribien  En sejlerferie i Caribien gør det muligt at blande storslåede og smukke naturoplevelser med indtrykket af en spændende og anderledes kultur, sjove attraktioner på land og meget meget mere - et væld af forskelligartede oplevelser der vil opfylde dine forventninger er aldrig langt væk i Caribien. Krystalklart vand, maleriske strande, naturskønne forankringer og veludstyrede marinaer gør Caribien til en ideel sejlads-destination for danske sejlere. De konsekvente passatvinde, line-of-sight navigation og de mange sikre forankringer og fortøjninger gør dette til en sømands drømmeferie. Rig på myter og legender om pirater og gemte skatte - og udødeliggjort af forfattere som Robert Louis Stevenson, tilbyder Caribien noget af den bedste sejlads på kloden. Det rolige turkisblå vand ruller ind mod skroget af båden, mens gigantiske stimer af tropiske fisk svømmer lige under overfladen og ved siden af båden. Overalt ses hvide sandstrande, omkranset af høje palmer og hyggelige strandbarer. Andre øer forbliver ubeboede og venter bare på at blive udforsket.Seatravel har mange års erfaring med at arrangere sejlferier i Caribien og vi er klar til at hjælpe dig med at finde den perfekte båd - ligesom vi også gerne hjælper med at finde den bedste fly-rute og hotelovernatning.Du kan leje en sejlbåd fra en af vores moderne baser i De Britiske Jomfruøer (Tortola), St. Martin og Antigua, St. Lucia og Martinique og St. Vincent og Grenada. Se meget mere om alle vores sejlbåds destinationer og det store udvalg af både i alle klasser.
Read more
Vi har prisgaranti og vi sidder klar til at hjælpe på tlf.