Sejlerferie ved Tenerife til vinter

Bådferie ved vulkanøen Tenerife

Ud for Afrikas kyst rejser den imponerende vulkanø Tenerife sig op fra havet og er et smukt syn i horisonten. De Kanariske øer er kendt for deres vilde og smukke vulkanbjerge, som minder en om naturens kræfter. Øgruppen ligger omkring 300 km fra Afrikas vestkyst og Tenerife er den største af øerne. Året rundt blæser nordvestlige vinde, hvilket gør sejlads ved Tenerife spændende og til tider også udfordrende.

På en sejlerferie ved Tenerife kan du besøge nogle af de mest uberørte øer som La Palma, La Gomera og El Hierro, som i lang tid blev opfattet som øerne ved verdens ende, indtil Amerika blev opdaget. Øerne har mange gode havne og marinaer, hvor man kan lægge til.  

Vi har et stort udvalg af sejlbåde og katamaraner. For mere info omkring bådene, send os en forespørgsel ved at klikke her.

Sejlads ved Tenerife

Tenerife har Spaniens højeste punkt; vulkanen Teide, skønne strande og hyggelige restauranter beliggende ud til havet. Santa Cruz, Tenerifes største by, er en spændende by, som har en imødekommende marina og masser af gode butikker.

Øen La Gomera er en af de Kanariske øer, som turisterne endnu ikke har overtaget. Det kan måske skyldes, at La Gomera ikke har de kendte hvide sandstrande, man som turist ofte søger, men på en sejlerferie har den flere oplevelser at byde på. Man kan finde grotter rundt om øen og den historiske havn San Sebastian, hvor Columbus i sin tid startede hans første ekspedition, er et besøg værd.

La Palma er den mest eksotiske af de Kanariske øer – den er resultatet af et vulkansk krater og har en kystlinje med majestætiske stejle klipper og sort vulkansk sand.   

El Hierro er en af de mindste øer, men har meget byde på. En dramatisk kystlinje tilsammen med krystalklart hav gør det til et paradis for dykkere og snorkling.

En sejlerferie ved Tenerife kræver lidt mere erfaring som sejler, da det er det åbne Atlanterhav, du sejler i, hvilket kan være mere udfordrende end Middelhavet. Distancerne mellem øerne er af en betragtelig længde og vinden kan være stærk, men så længe man er opmærksom på det, så er det et fantastisk sted at sejle. Mange sejlere er netop glade for sejlads ved Tenerife pga. den meget konstante vind, som er her. Vindstyrken er normalt på 8-10,7 m/s – 17,2-20,7 m/s. Vejret er hovedsageligt solrigt og varmt.

De bedste måneder at sejle ved Tenerife er fra november til april måned.

Højdepunkter

  • - Los Gigantes - en spændende by som ligger for foden af imponerende klippeformationer
  • - Puerto de Tazacorte - en billedskøn landsby på øen La Palma
  • - San Sebastian - Livlig søfartsby på øen La Gomera og en vigtig by for Columbus
  • - Oplev hvaler og delfiner - oplev mere end 21 arter af hvaler i Tenerifes farvande

 

Los Gigantes
På Tenerifes vestkyst ligger Los Gigantes, som har en travl marina. Byen Los Gigantes ligger ved foden af de imponerende stejle klipper. Bygget ind i klipperne ligger en gammel kirke og et fodgængerområder, hvor du kan spadsere en tur. Området her tilbyder et stort udvalg af barer, restauranter og butikker.

Puerto de Tazacorte
Byen Puerto de Tazacorte er smuk lille by, som ligger på La Palma’s vestkyst og det siges at være det varmeste område på øen. Byen er opdelt i to dele; havnen og landsbyen. Den hyggelige landsby har en flot strandpromenade, en havn med fiskeri og en sort sandstrand. Ud over det består landsbyen af små hyggelige gader og stræder, hvor de farverige La Palma huse pryder gadebilledet. Landsbyen har også et område med barer og restauranter, hvor du kan nyde lokal og friskfanget fisk.

San Sebastian
San Sebastian er den største by på La Gomera og er lidt af en søfartsby. Det var desuden Columbus’ sidste havn før han begav sig ud på den lange rejse over Atlanten. I byen kan du besøge Columbus’ hus, som i dag er et lille museum i en 400 år gammel borgfæstning og The Church of the Assumption, hvor han var ivrig kirkegænger. San Sebastian er ikke meget besøgt af turister, men tilbyder alligevel et godt udvalg af butikker, barer og restauranter. Du vil finde en hyggelig lystbådehavn her og en stor strand. Havnen ligger på den østlige side, hvor stranden også er.     

Tenerife – et hotspot for hvaler og delfiner
I havet omkring øerne vil du kunne opleve delfiner og grindehvalers leg i bølgen blå – de holder permanent til her pga. de næringsrige hav de kanariske øer er omgivet af, samt den beskyttelse øerne giver mod vind og vejr. Da Atlanterhavet også er helt krystalklart er det en fantastisk oplevelse at opleve de smukke havdyr her.  

Der er op til 21 forskellige hvaler og delfiner i Tenerifes farvand; fra den kæmpe store blåhval til den frygtede spækhugger. Kaskelothvalen er en velkendt gæst ligesom finhvalen og sejhvalen også er tilbagevendende gæster. Blandt de mere sjældne syn er blåhvalen og spækhuggeren, men du kan være heldig at opleve dem.   

Det bedste sted at se dem, er ud for Tenerifes sydvestlige kyst ved Costa Adeje og Arona.

Ruteforslag 1 uge
Dag 1: Stig ombord i byen Santa Cruz
Dag 2: San Sebastian, La Gomera (28nm)
Dag 3: Puerto de Tazacorte, La Palma (60nm)
Dag 4: La Restinga, El Hierro (65nm)
Dag 5: Puerto de Valle Gran Reyiseros, La Gomera (45nm)
Dag 6: Los Gigantes, Tenerife (25nm)
Dag 7: Santa Cruz, Tenerife (14nm)

Er du blevet interesseret i at vide mere om en sejlerferie på Tenerife?

Send os en forespørgsel ved at klikke her eller ring til os på tlf.3916 3344.

Grækenland

Grækenland

Velkommen til Grækenland Den maritime historie i Grækenland går, ligesom så mange andre ting i Grækenland, flere tusinde år tilbage i tiden. Den Saroniske Golf, Kyklade-øriget, Dodekaneserne, Sporaderne, De Ioniske Øer - der er enormt mange helt exceptionelle områder for en eventyrlig ferie i sejlbåd i det græske øhav. Her finder du hundredevis af øer med mange tusinde kilometer smukke strande, hyggelige fiskerlandsbyer med traditionelle havne, som alle byder på helt unikke oplevelser. Drømmeferien venter på dig her. Dine sejlmuligheder i Grækenland er nærmest uendelige. Faktisk ville det kræve utallige måneder og feriedage at komme rundt til alle de smukke græske øer og kyster, men med bådleje, har du friheden til selv at vælge et udpluk af alt det gode, Grækenland byder på. Lej din drømmebåd og sus afsted på en skøn sejlferie. Klimaet er ideelt for sejllads 9 måneder om året mellem marts og november. Ved Kykladerne ændrer vinden hurtigt retning og styrke til glæde for de sejlere, der ønsker udfordringer, mens der ved De Ioniske Øer er stabile og rolige vindforhold, som normalt giver en lettere og mere afslappet sejlads. Der er, med andre ord, noget for enhver smag. I Grækenland finder du desuden kosmopolitiske steder, som er rige på historie og kultur. Besøg bl.a. Paros, Mykonos, Korfu, Rhodos, Santorini og Hydra. Foretrækker du mere uspolerede og fredfyldte ankerpladser eller småhavne, kan det klart anbefales at sejle til det østlige Pelopones, Sikinos, Milos, Simi, Nisiros m.fl. Din bådferie kan indeholde lige, hvad du ønsker. Grækenland er også kendt for deres friske og krydrede kogekunst. Her kan du smage lækre, lokale oliven i en sprød græsk salat, grillet souvlaki med pitabrød og tzatsiki, lækker mousaka fuld af tomat, hvidløg og ost og, ikke at forglemme, den cremede græske yoghurt med sød honning. Vil du gerne sejle ud i det blå i Grækenland, men har du ikke noget duelighedsbevis? Hos os er det muligt at få en skipper med på din bådcharter. Så kan du blot slappe af og suge alle indtrykkene til dig. Læs mere om dine muligheder for skipperleje. Sejlerferie i Grækenland er et eventyr for livet. Sejl forbi antikke ruiner, læg til ved pittoreske småbyer, kast anker i afsidesliggende bugter, og svøm i det tyrkisblå havvand. Med et stort antal baser i Grækenland, er valget af destinationer mangfoldigt og omfatter Kykladerne, Dodekaneserne, Sporaderne og de Ioniske Øer. Vi har bådudlejning i store dele af Europa. Se meget mere om det store udvalg af både i alle klasser og alle vores sejlbådsdestinationer.
Read more

Kroatien

Kroatien

Velkommen til Kroatien  Sejlads i Adriaterhavet er fantastisk. Med en fastlandskystlinie på godt 1700 km og en perlerække af mere end 700 øer i et smaragdgrønt hav er skærgården et paradis for sejloplevelser. Du finder oftest milde vinde, korte sejldistancer mellem historiske søfartsbyer og fortryllende ankerbugte til siesta under solsejlet og badestunder med snorkel og tallige farverige fisk. Fastlandets bjerge knejser i horisonten, og havet er dybt og krystalklart, hvilket gør navigationen let. Det kroatiske køkken er dybest set et middelhavskøkken, så der bliver ikke sparet på olivenolie, hvidløg, urter og krydderirer, hvilket giver retterne en ekstra speciel smag. Friskfanget fisk og skalddyr samt lækkert kød tilberedt på grillen er altid at finde på menuen. Kroaterne kan lide at holde det simpelt, i køkkenet og i livet. Men man bliver overrasket over, hvordan et så enkelt måltid kan være så velsmagende. Overalt finder du en venlig og serviceminded stemning - her fungerer tingene. Lej en sejlbåd i Kroatien, og vi vil gøre vores bedste til, at du vil komme til at nyde feriemåden og omgivelserne! Du kan sejle i flere forskellige dejlige områder i Kroatien: Pula, Split, Dubrovnik og Biograd. Alle områder byder på en masse interessante oplevelser ved Adriaterhavet. Heriblandt UNESCO's verdernsarvbyer, bilfri øer, arkitektoniske vidundere, hyggelige snoede gader fra middelalderen, filmlokationer fra den verdensberømte serie Game of Thrones og betagende udsigter over det krystalklare Adriaterhav. Kroatien byder desuden på rig mulighed for flotillesejlads - spørg os hvis du ønsker mere info herom. Se derudover meget mere om alle vores sejlbådsdestinationer og vores store udvalg af både i alle klasser. Drømmer du om en sejlferie i Kroatien, men har ingen erfaring? Hvis du ikke har duelighedsbevis, kan du for et ekstra beløb leje en båd med skipper. 
Read more

Spanien

Spanien

Velkommen til Spanien Mallorca og Ibiza udgør to fortryllende perler i øgruppen Balearerne, der ligger majestætisk i det vestlige Middelhav. Begge destinationer er kendetegnet ved deres imponerende kystlinjer, solrige dage og milde havbrise, hvilket gør dem til yderst eftertragtede steder for sejlerferier. Når du lejer en sejlbåd, åbner der sig en verden af muligheder for at udforske skønheden langs kysterne på både Mallorca og Ibiza. En uges bådudlejning giver dig friheden til at sejle hele vejen rundt om disse fascinerende øer, hvor utallige naturskønne grotter, afsondrede strande og maleriske bugter kun kan nås fra vandet. Tag på opdagelse i de skjulte skatte langs kysten ved at leje en båd og oplev den unikke charme ved både Mallorca og Ibiza. Selv hvis du ikke har duelighedsbevis, kan du stadig nyde en sejlbådsferie ved at leje en erfaren skipper. Gennem Balearerne får du mulighed for at kombinere det bedste fra begge verdener - den naturskønne skønhed på Mallorca og den livlige stemning på Ibiza - og skabe uforglemmelige minder på din drømmesejltur. Ud over Mallorcas uberørte nordvestkyst, der lokker med idylliske bjergbyer, stejle terrasser og duftende citronlunde, kan du på Ibiza nyde den pulserende atmosfære på Ibiza. Udover sit livlige natteliv og fortryllende strande, finder du også lækre restauranter og smukke kystlinjer, der tilføjer en ekstra dimension til din sejlbådsferie. Vi har gjort bådudlejning på Mallorca og Ibiza nemt og bekvemt, så du kan tage på din drømmerejse uden problemer. De bedste måneder for sejlads ved Mallorca og Ibiza er mellem maj og oktober – og det er selvfølgelig også i denne periode, at farvandet er travlest. Du kan også opleve godt roligt vejr i december og januar, og sejladsen i disse måneder er også fortrinlig. Er det en anden destination end De Baleariske Øer, der trækker i dig? Find dit perfekte rejsemål.
Read more

Caribien

Caribien

Velkommen til Caribien  En sejlerferie i Caribien gør det muligt at blande storslåede og smukke naturoplevelser med indtrykket af en spændende og anderledes kultur, sjove attraktioner på land og meget meget mere - et væld af forskelligartede oplevelser der vil opfylde dine forventninger er aldrig langt væk i Caribien. Krystalklart vand, maleriske strande, naturskønne forankringer og veludstyrede marinaer gør Caribien til en ideel sejlads-destination for danske sejlere. De konsekvente passatvinde, line-of-sight navigation og de mange sikre forankringer og fortøjninger gør dette til en sømands drømmeferie. Rig på myter og legender om pirater og gemte skatte - og udødeliggjort af forfattere som Robert Louis Stevenson, tilbyder Caribien noget af den bedste sejlads på kloden. Det rolige turkisblå vand ruller ind mod skroget af båden, mens gigantiske stimer af tropiske fisk svømmer lige under overfladen og ved siden af båden. Overalt ses hvide sandstrande, omkranset af høje palmer og hyggelige strandbarer. Andre øer forbliver ubeboede og venter bare på at blive udforsket.Seatravel har mange års erfaring med at arrangere sejlferier i Caribien og vi er klar til at hjælpe dig med at finde den perfekte båd - ligesom vi også gerne hjælper med at finde den bedste fly-rute og hotelovernatning.Du kan leje en sejlbåd fra en af vores moderne baser i De Britiske Jomfruøer (Tortola), St. Martin og Antigua, St. Lucia og Martinique, St. Vincent og Grenada og De Amerikanske Jomfruøer (St. Thomas). Se meget mere om alle vores sejlbåds destinationer og det store udvalg af både i alle klasser.
Read more
Vi har prisgaranti og vi sidder klar til at hjælpe på tlf. (+45) 39 16 33 44