Vores flodbådstur på Themsen tog udgangspunkt i basen i Benson. Efter en god nats søvn var vi klar på tage hul på sejladsen. Vi var 6 personer afsted, og blev fordelt på to flodbåde. Efter et par prøveture frem og tilbage foran havnen tog vi selv over fra den første sluse. Og sikke en oplevelse! Det var svært ikke at lade sig betage ved synet af slusemesterens yndige lille miniaturehus med den tætklippede græsplæne ved Benson Lock, hvorfra to dages sejlads ventede os. Så var turen sat i gang!

Vi nød godt af den store charme ved flodbådssejlads, hvor man samles som et hold og arbejder sammen ved sluserne. Det var både et hyggeligt og overkommeligt projekt at sejle gennem sluserne, og de af os som  ingen sejlerfaring havde fik hurtigt taget om det. Læringskurven går stejlt opad når man først har fanget pointen, og personalet ved sluserne var smilende og altid hurtige til at give en hjælpende hånd.

Første dag på floden bød på smuk natur og et betagende syn ind mod de imponerende huse og haver, som lå helt ned til vandkanten på ruten. Det var en smuk oplevelse af se et land som England fra vandsiden, når vi sad der på bådens soldæk med en kop kaffe i den ene hånd og en scone i den anden. Der skal heller ikke herske tvivl om, at vi her fik set et flot udsnit af hvad de klassiske, engelske haver kan byde på af perfekte græsplæner, gennemførte haver, formklippede hække og nydelige drivhuse.

(Artiklen fortsætter under billedet)

1

Der var i det hele taget meget at se på fra båden. Vi oplevede stor aktivitet på floden, hvor vi både mødte konkurrerende roere i fuldt antræk, samt hilste på lokale sejlere på søndagstur med familien. Både på vandet og langs vandkanten var fuglelivet at se; elegante, hvide svaner med knejsende nakke og andepar med ællinger, som hastede efter i en stribe bag dem. Langs vandkanten så vi også adskillige fiskere, og endda en enkelt ko, som drak af flodens vand.

Landskabet på ruten vekslede mellem hyggelige smålandsbyer og skønne naturområder med enorme hængepil helt ned til vandkanten og åbne marker med kvæg, får, heste og endda alpacaer! Efter en traditionel, britisk aftensmad bestående af pies and mash og fish and chips på den lokale pub, The Three Horseshoes, gik vi glade tilbage til bådene for en fyraftensøl i bådens salon.

Vil du vide mere om flodbådsrejser til England? Læs mere her

2