Rejsebrev fra Mia - sejlerferie i Caribien

Min sejlferie ved de Britiske Jomfruøer i Caribien

Vi fløj til Saint Thomas fra København, som er en af de Amerikanske Jomfruøer.  Derefter tog vi færgen til Tortola, hvor vores båd lå og ventede. Allerede da vi ankom kunne jeg ikke tage øjnene fra det smukke farvestrålende hav og blev mødt af en dejlig lun brise. Vi overtog båden omkring kl.18 – vi var heldige at nå den sidste færge fra Saint Thomas til Tortola. Vi havde lejet en katamaran – en Lagoon 400 fra 2014 – som lå i Hodges Creek ca.15-20 min kørsel fra Road Town. Den havde 4 dobbeltkahytter og 2 enkelkabiner. Vi var 9 personer - det var godt med den ekstra plads, så vi ikke ville ende med at smide den ene eller anden overbord. Vi lagde vores bagage og var klar til at tage ud at spise efter vores rejse.

lagoon-400

Næste morgen skulle vi have provianteret – det tog jo også ”kun” lige 2½ time, men så var vi også nogenlunde sikre på, at vi havde det mest nødvendige. Vi fik en gennemgang af båden og var sidst på eftermiddagen klar til at sejle. Da det blev lidt sent, besluttede vi at vente til dagen efter med at sejle.

Dag 1 - Cooper Island - et godt spot til den første "Pain killer"

Cooper Island

Vi sejlede om formiddagen og havde besluttet os at sejle til Cooper Island, som den første ø. Det er en kort tur på ca. 4 sømil, så vi var hurtigt fremme ved øen og fandt en bøje at ligge ved i Manchioneel Bay. På øen finder du en dykkerbutik, cafe og restaurant.

Cooper Island 

En meget stemningsfuld og hyggelig ø - et rigtig godt sted at starte på vores tur.
Solen skinnede fra en skyfri himmel, så vi fik badetøjet på og hoppede i det skønne hav. Vi nød eftermiddagen ombord og kl.16 tog vi dinghyen ind til happy hour, hvor vi fik vores første pain killer. En drink som er et must at prøve, når du besøger de Britiske Jomfruøer. Om aftenen havde vi bestilt bord på Cooper Island Beach Club, hvor vi fik den smagfulde fisk Mahi-Mahi, som også kan bestilles på de fleste restauranter.

Læs mere om Cooper Island her.

Dag 2 - Snorkling ved Salt Island "Wreck of the Rhone" og overnatning på Peter Island

Næste dag satte vi kurs mod Peter Island. På vejen derhen gjorde vi holdt ved Salt Island, hvor det er muligt at snorkle over det berømte skibsvrag ”Wreck of the Rhone”. Over skibsvraget er der dagsbøjer, som du kan fortøje båden til nogle timer.

Wreck of the Rhone er kendt, som et af de flotteste vragdyk i verden, og det specielle ved det er, at du kan se det oppe fra overfladen, når du ligger og snorkler. Skibet sank under en orkan i 1867. Jeg havde glædet mig meget til at se det, men desværre var sigtbarheden ikke så god lige den dag, jeg var der. Jeg så nogle få vragdele og fik en fornemmelse af, at der lå en del flere rester - spændende var det, selvom jeg ikke så så meget.

Herunder ser du Sprat Bay, Peter Island:

Peter Island

Efter vores lille stop sejlede vi videre til Peter Island, hvor vi fandt en bøje i Sprat Bay. Det var en mindre bugt med plads til omkring 3 både for bøje. Her fandt vi et rigtig godt snorkel område mod den vestlige del af bugten. Her var flotte koralrev med farvestrålende fisk, skildpadder, rokker og en barracuda.

Dag 3 - Imponerende stenlandskab ved The Bath på Virgin Gorda

I dag havde vi besluttet at sejle til Virgin Gorda og se ”The Bath”, som også er et must-see. Der er ca. 11 sømil, så det tog os et par timer for motor, da vinden var kraftigt imod os.

Det kan være lidt svært at fornemme det ud fra billedet, men de mange kæmpe sten, som ligger på stranden på The Bath, er et utroligt flot syn:

the bath

The Bath er en strand, som har et meget dramatisk udseende, da den er dækket af nogle kæmpemæssige kampesten. Jeg har aldrig set noget lignende før – det ligner, at de bare er blevet ’dumpet’ ned fra himlen. Der er dagsbøjer, som du kan lægge til ved for et par timer. Havet var meget oprørt, så vi besluttede at spise frokost på båden med de flotte omgivelser omkring og sejle til Spanish Town bagefter. Derfra kunne vi tage en taxi ud til The Bath og gå rundt mellem de store sten. Vi så nogle, som hoppede i havet og svømmede ind til stranden. Det værste var dog tilbage turen for svømmerne..

I Spanish Town fik vi en plads i marinaen. Vi tog en taxi ud til The Bath og gik rundt blandt stenene nogle timer – meget fascinerende! Nogle steder kunne du næsten ikke gå, men måtte svømme, da havvandet gik helt op til hagen. En sjov oplevelse at prøve at kravle rundt blandt stenene, mens vandstanden skiftede fra 10 cm til 1 meter og utrolig smuk natur. På toppen af bakken sluttede vi af med en velfortjent drink.

Læs mere om Virgin Gorda her.

Dag 4 og 5 - Anegada, min favorit ø

I dag skulle vi sejle et længere stræk fra Virgin Gorda til Anegada på 18 sømil. Afstandene mellem øerne er ikke lange, derfor er det ikke altid, mange timer du får sejlet, når du sammenligner med områder. Vi kom afsted halv 10 om formiddagen og havde en god vind på omkring 10 – 15 m/s - vi skød en fin fart for sejl og ankom kl.12.30.

Sådan så det ud, da vi ankom til Anegada og fandt en bøje - den blå farve findes i alle nuancer her:

anegada

Anegada er en af de smukkeste øer, jeg nogensinde har set.. Kridhvide sandstrande, glitrende turkisblåt hav og vuggende palmer. Vi havde sejlet om ’kap’ med en anden båd for at komme først til indsejlingen – der er mange bøjer ved Anegada, og er du i katamaran, er det en fordel, da mange af bøjerne ligger på lavt vand ca. 2 - 3 meters dybde.

anegada

Vi blev her to dage – en skøn ø at besøge. Anegada er meget flad, og øens højeste punkt er kun 8,5 meter højt, så øen er nem at overse, når du kommer sejlende. Moderne navigationsudstyr er rigtig godt at have i det her tilfælde :) Der er flamingoer midt på øen i et stort søområde. Øens nordlige side, som hedder Loblolly Bay, er vild i sit landskab og meget speciel. Her har du kilometervis af bounty strand helt for dig selv. Det er også her, du kan snorkle ved nogle rev, som ligger 10 meter fra strandkanten. Jeg så flere flotte fisk, en blæksprutte og en skildpadde - et dejligt sted at snorkle. Her er også gode muligheder for at dykke.

Loblolly Bay - længere ude kan man se, hvordan vandets farve skifter, når det pludselig bliver meget dybt:

anegada

anegada-loblolly-bay

Det bliver heller ikke meget mere lokalt på denne ø med kun 200 faste indbyggere – og hummer er noget, de kan finde ud af at servere. Det var næsten svært at vælge, hvilket sted vi skulle prøve det. Men jeg tror, at de stort set alle steder på øen kan finde ud af at servere en god hummer - det var hvertfald meget velsmagende!

En sidste ting om Anegada.. det er en utrolig fredfyldt ø. Flere af områderne har du for dig selv og kan nyde stilheden og øens skønhed, mens solen elegant forsvinder i horisonten.

anegada-solnedgang

Læs mere om Anegada her.

Dag 6 - Gorda Sound og Biras Creek - et spøgelses hotel

Dagen startede med blæst og regn – vi havde besluttet at sejle til Virgin Gorda til Gorda Sound, som ligger på den nordlige side, turen var ca. 13 sømil. Vi sejlede en 7-8 knob, og vinden nåede op på 18,2 sekundmeter - 'lidt' blæsende må man sige det var, men vi havde en god sejlads, som tog nogle timer.

Vi fandt en bøje og sejlede til Biras Creek Resort, da det er et smukt resort at få lov at gå rundt ved. Resortet var dog lukket og helt forladt, og sådan havde det stået i et års tid. Vi tog en tur rundt – det var et meget smukt sted med god udsigt og flotte omgivelser, men det var også en speciel følelse man fik af at gå rundt her, når området var blevet forladt så pludseligt.

Udsigt fra det forladte 'spøgelses' hotel udover Biras Creek:

biras creek

Dag 7 - Turen går til Jost van Dyke og Foxy's bar

Min søster og jeg havde besluttet at prøve kræfter med dykning og få et scuba diver certifikat. Vi havde fået en aftale i stand med dykkerpersonale på Jost van Dyke. Derfor skulle vi i dag ud på en lidt længere sejlads end normalt. Vi besluttede, at sejle syd om Tortola i stedet for nord om. Men det havde også været muligt at tage den anden vej rundt.

Vi havde god vind og sejlede for sejl – det var en pragtfuld sejlads, der tog 4 timer. Vi var fremme ved Great Harbour på Jost Van Dyke først på eftermiddagen – desværre var der ikke flere bøjer tilbage. Det er en meget populær ø at besøge, så hvis man gerne vil have en bøje, skal du være her tidligt. Vi smed ankeret og fik det til at bide – det var forholdsvist nemt og vi lå stabilt og sikkert.

En næsten skyfri himmel og klart turkisblåt hav bød os velkommen på Jost van Dyke:

jost van dyke

Jost van Dyke er en smuk, lille ø, hvor den berømte strand White Bay ligger. Det er også her, du finder Soggy Dollar Bar, hvor den rigtig måde at betale på er at hive en plaskvåd dollar-seddel op af badebukserne. Vi havde to overnatninger her, men jeg kunne godt være blevet en dag ekstra.

Min søster og jeg var forbi dykkershoppen og fik bøger - vi skulle jo op til den 'store' dykkerprøve dagen efter.. Som du kan se, læste vi meget koncentreret på teorien:

jost van dyke
Om aftenen besøgte vi den velkendte restaurant Foxys på Jost Van Dyke – det var et sted med mange amerikanere og gang i den. God mad og høj musik – er du på udkig efter en aften ude, er Foxys stedet, hvor det sker på Jost van Dyke.

Læs mere om Jost van Dyke her.

Dag 8 – dykkerdag, en prøvelse og stor oplevelse under vand

Kl.9 næste morgen stod min søster og jeg klar i dykkershoppen. Vi gennemgik teori i ca. 2 timer, og så var det ellers på med dykkergrejet og afsted. Vi var de eneste to, som havde bestilt begynderkursus, så vi var alene med dykkerinstruktøren og kunne stille alle de spørgsmål vi ville og få hurtig hjælp. Hvilket var rart!

Her er vi på vej ud til vores første dyk:

jost van dyke

Vi havde 2 prøvedyk på lavt vand, hvor vi gennemgik forskellige øvelser. Efterfølgende tog vi på et dyk et stykke længere ude, hvor vi var nede på 10 meter. Her så vi store rokker, større fiskeflokke og farverige fisk. Efter dykket skulle vi tilbage på vores båd og have frokost.

Om eftermiddagen skulle vi ud på vores første ’rigtige’ dyk – 3 personer fra vores besætning ville også gerne med. Vi var i alt 6 personer, som skulle ud på et rigtigt dyk. Vi sejlede ud i en lille dykkerbåd til Sandy Cay – en køn lille ø. Her er det muligt at have et dagsstop og svømme ind til stranden, hvor du kan finde kokosnødder og smage på dem. Tæt på Sandy Cay’s kyst er der et område, hvor dybden gradvist bliver større og skråner ned til 18 meter. Her er et koralrev, hvor der lever flere skoler af fisk, skildpadder, muræner og andre spændende havdyr. Lige inden vi hoppede i, dukkede en stor plettet ørnerokke op i havoverfladen. Det var en god start! Dykket gik rigtig godt, og det var spændende at være nede på et dybere dyk. Vi så flere fisk og mange skoler af fisk, store fiskeflokke, og så var der minsandten også en muræne, som viste sig.

– det var spændende at prøve at dykke for første gang. Det er nemt at arrangere på de forskellige øer, og du kan tilpasse det til din sejlrute. Er der nogen ombord, der er interesseret i at dykke, vil jeg varmt anbefale det.

Dag 9 – Snorkling og besøg på Willy T’s på Norman Island

willy-t-norman-island
I dag havde vi besluttet at sejle til Norman Island – vi kom tidligt og fik en bøje meget tæt på klippesiden. Vi kunne se, at det vrimlede med fisk, og der var flere rev tæt på klippesiden/land - vi tog svømmefødderne på og hoppede i. Det var helt fantastisk at snorkle her! Ingen strøm, god sigtbarhed og mange mange fisk. Vi så barracuda, flere skildpadder, som nød godt af det rolige vand og mange farverige fisk i alle størrelser og farver. Det var klart mit favoritsted at snorkle og jeg brugte flere timer i vandet.

Sidst på eftermiddagen skulle vi besøge den berømte sejlende bar Willy T’s. Du kan måske lige ane et lidt mørkere skib i baggrunden på billedet overfor - det er Willy T's, en gammel skonnert. Vi tog gummibåden og ankom til fest og farver. Her er det tradition, at man går op på 2.etage og springer ud. Det skulle vi selvfølgelig også prøve.. efter et par drinks.. Da vi havde samlet (drukket) mod til det, hoppede vi ud – det var ca. 5 meter ned og det var sjovt!

1, 2, 3 - HOP:

willy-t-norman-island

Dag 10 – Snorkling ved The Indians og besøg på Peter Island
Vi sejlede ved en 9-tiden og ville sejle til Peter Island for at overnatte den sidste gang på båden. På vejen til Peter Island havde vi besluttet at gøre holdt ved The Indians, som er nogle små klippeøer, der ligger tæt på Pelican Island. Området er har flere koralrev og her er ikke dybt, så du kommer tæt på fiskene. Der er omkring 10 – 15 dagsbøjer, som du kan lægge til ved. Da vi ankom omkring kl.10 – 10.30 var alle bøjerne desværre optaget - en af os måtte sejle lidt rundt, imens vi andre snorklede.

Havet var meget roligt denne morgen, og vi havde ikke så meget vind, hvilket gav os gode betingelser for snorkling, og der var utroligt mange farvestrålende fisk! Der var dog stadig en del strøm, så man skulle passe på ikke at drive med og ramme en koral, da dybden nogle steder kun var 1,5 meter. Efter en times tid svømmede vi tilbage til båden igen og sejlede til Peter Island, hvor vi lå i bugten Great Harbor og nød vores sidste aften på restauranten Oceans 7 Beach Club.

Dag 11 – Aflevering af båd i Hodges Creek  
Vi sejlede fra Peter Island omkring kl.7 og var i Hodges Creek halv 9 ca. Vi skulle bare være i havn inden kl.10. Vi afleverede båden, fik pakket sammen og satte kurs mod St. Thomas efter en fantastisk sejlerferie ved de Britiske Jomfruøer.

Her kan du se vores sejlrute - måske ikke den mest traditionelle rute, men det er helt op til dig, hvilken rækkefølge, du gerne vil besøge de forskellige øer:

sejlrute

Flybilletter fra København til St. Thomas har aldrig været billigere
Til vinter 2016/17 er der i øjeblikket flybilletter tur/retur til fra København til St. Thomas til 4.100 DKK. 

Kunne du være interesseret i en sejlerferie ved de Britiske Jomfruøer - send os en forespørgsel her.

Vil du læse mere om området ved BVI - klik her.
 

 

Grækenland

Grækenland

Velkommen til Grækenland Den maritime historie i Grækenland går, ligesom så mange andre ting i Grækenland, flere tusinde år tilbage i tiden. Den Saroniske Golf, Kyklade-øriget, Dodekaneserne, Sporaderne, De Ioniske Øer - der er enormt mange helt exceptionelle områder for en eventyrlig ferie i sejlbåd i det græske øhav. Her finder du hundredevis af øer med mange tusinde kilometer smukke strande, hyggelige fiskerlandsbyer med traditionelle havne, som alle byder på helt unikke oplevelser. Drømmeferien venter på dig her. Dine sejlmuligheder i Grækenland er nærmest uendelige. Faktisk ville det kræve utallige måneder og feriedage at komme rundt til alle de smukke græske øer og kyster, men med bådleje, har du friheden til selv at vælge et udpluk af alt det gode, Grækenland byder på. Lej din drømmebåd og sus afsted på en skøn sejlferie. Klimaet er ideelt for sejllads 9 måneder om året mellem marts og november. Ved Kykladerne ændrer vinden hurtigt retning og styrke til glæde for de sejlere, der ønsker udfordringer, mens der ved De Ioniske Øer er stabile og rolige vindforhold, som normalt giver en lettere og mere afslappet sejlads. Der er, med andre ord, noget for enhver smag. I Grækenland finder du desuden kosmopolitiske steder, som er rige på historie og kultur. Besøg bl.a. Paros, Mykonos, Korfu, Rhodos, Santorini og Hydra. Foretrækker du mere uspolerede og fredfyldte ankerpladser eller småhavne, kan det klart anbefales at sejle til det østlige Pelopones, Sikinos, Milos, Simi, Nisiros m.fl. Din bådferie kan indeholde lige, hvad du ønsker. Grækenland er også kendt for deres friske og krydrede kogekunst. Her kan du smage lækre, lokale oliven i en sprød græsk salat, grillet souvlaki med pitabrød og tzatsiki, lækker mousaka fuld af tomat, hvidløg og ost og, ikke at forglemme, den cremede græske yoghurt med sød honning. Vil du gerne sejle ud i det blå i Grækenland, men har du ikke noget duelighedsbevis? Hos os er det muligt at få en skipper med på din bådcharter. Så kan du blot slappe af og suge alle indtrykkene til dig. Læs mere om dine muligheder for skipperleje. Sejlerferie i Grækenland er et eventyr for livet. Sejl forbi antikke ruiner, læg til ved pittoreske småbyer, kast anker i afsidesliggende bugter, og svøm i det tyrkisblå havvand. Med et stort antal baser i Grækenland, er valget af destinationer mangfoldigt og omfatter Kykladerne, Dodekaneserne, Sporaderne og de Ioniske Øer. Vi har bådudlejning i store dele af Europa. Se meget mere om det store udvalg af både i alle klasser og alle vores sejlbådsdestinationer.
Read more

Kroatien

Kroatien

Velkommen til Kroatien  Sejlads i Adriaterhavet er fantastisk. Med en fastlandskystlinie på godt 1700 km og en perlerække af mere end 700 øer i et smaragdgrønt hav er skærgården et paradis for sejloplevelser. Du finder oftest milde vinde, korte sejldistancer mellem historiske søfartsbyer og fortryllende ankerbugte til siesta under solsejlet og badestunder med snorkel og tallige farverige fisk. Fastlandets bjerge knejser i horisonten, og havet er dybt og krystalklart, hvilket gør navigationen let. Det kroatiske køkken er dybest set et middelhavskøkken, så der bliver ikke sparet på olivenolie, hvidløg, urter og krydderirer, hvilket giver retterne en ekstra speciel smag. Friskfanget fisk og skalddyr samt lækkert kød tilberedt på grillen er altid at finde på menuen. Kroaterne kan lide at holde det simpelt, i køkkenet og i livet. Men man bliver overrasket over, hvordan et så enkelt måltid kan være så velsmagende. Overalt finder du en venlig og serviceminded stemning - her fungerer tingene. Lej en sejlbåd i Kroatien, og vi vil gøre vores bedste til, at du vil komme til at nyde feriemåden og omgivelserne! Du kan sejle i flere forskellige dejlige områder i Kroatien: Pula, Split, Dubrovnik og Biograd. Alle områder byder på en masse interessante oplevelser ved Adriaterhavet. Heriblandt UNESCO's verdernsarvbyer, bilfri øer, arkitektoniske vidundere, hyggelige snoede gader fra middelalderen, filmlokationer fra den verdensberømte serie Game of Thrones og betagende udsigter over det krystalklare Adriaterhav. Kroatien byder desuden på rig mulighed for flotillesejlads - spørg os hvis du ønsker mere info herom. Se derudover meget mere om alle vores sejlbådsdestinationer og vores store udvalg af både i alle klasser. Drømmer du om en sejlferie i Kroatien, men har ingen erfaring? Hvis du ikke har duelighedsbevis, kan du for et ekstra beløb leje en båd med skipper. 
Read more

Spanien

Spanien

Velkommen til Spanien Mallorca og Ibiza udgør to fortryllende perler i øgruppen Balearerne, der ligger majestætisk i det vestlige Middelhav. Begge destinationer er kendetegnet ved deres imponerende kystlinjer, solrige dage og milde havbrise, hvilket gør dem til yderst eftertragtede steder for sejlerferier. Når du lejer en sejlbåd, åbner der sig en verden af muligheder for at udforske skønheden langs kysterne på både Mallorca og Ibiza. En uges bådudlejning giver dig friheden til at sejle hele vejen rundt om disse fascinerende øer, hvor utallige naturskønne grotter, afsondrede strande og maleriske bugter kun kan nås fra vandet. Tag på opdagelse i de skjulte skatte langs kysten ved at leje en båd og oplev den unikke charme ved både Mallorca og Ibiza. Selv hvis du ikke har duelighedsbevis, kan du stadig nyde en sejlbådsferie ved at leje en erfaren skipper. Gennem Balearerne får du mulighed for at kombinere det bedste fra begge verdener - den naturskønne skønhed på Mallorca og den livlige stemning på Ibiza - og skabe uforglemmelige minder på din drømmesejltur. Ud over Mallorcas uberørte nordvestkyst, der lokker med idylliske bjergbyer, stejle terrasser og duftende citronlunde, kan du på Ibiza nyde den pulserende atmosfære på Ibiza. Udover sit livlige natteliv og fortryllende strande, finder du også lækre restauranter og smukke kystlinjer, der tilføjer en ekstra dimension til din sejlbådsferie. Vi har gjort bådudlejning på Mallorca og Ibiza nemt og bekvemt, så du kan tage på din drømmerejse uden problemer. De bedste måneder for sejlads ved Mallorca og Ibiza er mellem maj og oktober – og det er selvfølgelig også i denne periode, at farvandet er travlest. Du kan også opleve godt roligt vejr i december og januar, og sejladsen i disse måneder er også fortrinlig. Er det en anden destination end De Baleariske Øer, der trækker i dig? Find dit perfekte rejsemål.
Read more

Caribien

Caribien

Velkommen til Caribien  En sejlerferie i Caribien gør det muligt at blande storslåede og smukke naturoplevelser med indtrykket af en spændende og anderledes kultur, sjove attraktioner på land og meget meget mere - et væld af forskelligartede oplevelser der vil opfylde dine forventninger er aldrig langt væk i Caribien. Krystalklart vand, maleriske strande, naturskønne forankringer og veludstyrede marinaer gør Caribien til en ideel sejlads-destination for danske sejlere. De konsekvente passatvinde, line-of-sight navigation og de mange sikre forankringer og fortøjninger gør dette til en sømands drømmeferie. Rig på myter og legender om pirater og gemte skatte - og udødeliggjort af forfattere som Robert Louis Stevenson, tilbyder Caribien noget af den bedste sejlads på kloden. Det rolige turkisblå vand ruller ind mod skroget af båden, mens gigantiske stimer af tropiske fisk svømmer lige under overfladen og ved siden af båden. Overalt ses hvide sandstrande, omkranset af høje palmer og hyggelige strandbarer. Andre øer forbliver ubeboede og venter bare på at blive udforsket.Seatravel har mange års erfaring med at arrangere sejlferier i Caribien og vi er klar til at hjælpe dig med at finde den perfekte båd - ligesom vi også gerne hjælper med at finde den bedste fly-rute og hotelovernatning.Du kan leje en sejlbåd fra en af vores moderne baser i De Britiske Jomfruøer (Tortola), St. Martin og Antigua, St. Lucia og Martinique, St. Vincent og Grenada og De Amerikanske Jomfruøer (St. Thomas). Se meget mere om alle vores sejlbåds destinationer og det store udvalg af både i alle klasser.
Read more
Vi har prisgaranti og vi sidder klar til at hjælpe på tlf. (+45) 39 16 33 44