Lefkas – en uges rejse i det varme Ioniske Hav

Lefkas, også kendt som Lefkada eller Levkas, er en af de syv øer i det Ioniske Hav i det vestlige Grækenland. Det er den fjerdestørste ø i Grækenland. Den vigtigste by på øen hedder også Lefkada. Øen er adskilt fra fastlandet med kun en 50 meter smal kanal og forbindes med fastlandet via en lang strandpromenade og en flydebro. Lefkas er den eneste ø, bortset fra Evia, som man kan komme til i bil.

Oplev øen hvor Jackie Kennedy blev gift

Sejlområdet består af ni mindre øer inklusiv Meganisi, Kastos, Kalamos, Madouri og Skorpios – sidstnævnte ø er mest kendt for at have været Onassis-familiens private ø. Aristotle Onassis giftede sig med Jacqueline Kennedy på øen i 1968. Det er tilladt at svømme fra to af strandene.

Lefkas er opkaldt fra de hvide klipper, som man finder på den sydlige del af øen. Legenden siger, at poeten Sappho kastede sig selv i havet ved Cape Lefkada af kærlighedssorger. En tysk arkæolog mener, at Lefkas faktisk var Homer´s Ithaka, og at Odysseus´s palads lå vest for byen Nidri på Lefkas’ sydlige kyst. Lefkas har altid spillet en vigtig rolle i krige, men voldsomme jordskælv ødelagde store dele af øen i 1948 og igen i 1953, så der er kun få eksempler på den traditionelle antikke arkitektur bevaret på øen.

Udover det krystalklare blå hav og fantastiske strande er der mange andre attraktioner på Lefkas – i det hele taget har øen en flot natur og et væld af historiske steder, museer og klostre. Fra Lefkas kan du sejle ned til den flotte Abelika Bay eller en af de mange andre fortryllende ankerbugter, der strækker sig som lange fingre ud fra øen på nord-østkysten af Meganisi. Her kan du finde gode snorkelmuligheder og tage et badestop, inden turen fortsætter til den lille hyggelige by Vathi på Meganisi.

Send os en forespørgsel på din ønskede sejlerferie - vi har mere end 25 års erfaring

Den afslappede græske atmosfære

Øen Meganisi er den næststørste ø udfor østkysten af Lefkas. Der er tre landsbyer, og med mindre end 2.000 beboere er her en typisk græsk atmosfære. Her kan du slappe af med udsigt til det omgivende land, spadsere langs strandene eller nyde en Ouzo sammen med de lokale i en taverna. Fra Meganisi sejler du igennem det smukke stræde, der adskiller Kalamos og fastlandet.

Ved ankomst til Kalamos og Kastros finder du i bugten den fredfyldte og hyggelige by Kalamos med fiskeri, minimarked og flere taverner. Du kan også tage ind til Porto Leone – en forladt landsby med anker¬pladser og brægende gedeflokke. Byen blev forladt i 1953 efter et stort jordskælv, men kirken er stadig i brug. Herfra sejler du videre over til det sydøstligste punkt på Meganisi, hvor der ligger en lille paradisbugt.

I Vathi på Ithaka finder du en nyere og større havn dybt inde i bugten. Byen er køn med traditionelle huse. Herfra er der færgeforbindelse til fastlandet med mulighed for udflugt til "Odysseu's Palads" ca. 1 time fra byen. Her finder du også et arkæologisk museum og indkøbsmuligheder. Fra Vathi sejler du op langs Ithaka, og over mod den populære ø Kephalonia.

Lefkas – en uges rejse i det varme Ioniske Hav

Nyd en græsk middag under pinjetræerne i Fiscardo

Et must-see for sejlere, der ankommer til Kephalonia, er Fiscardo på nord-østspidsen af øen. Her finder du en malerisk fiskerby med smukke 1700-tals venezianske huse mellem pinjetæer og hyggelige spisesteder. Der er en god stemning, men stedet er meget populært blandt lystsejlere, så det er klogt at være her i god tid, da der bliver trængsel efter kl. 14.00.

Kephalonia er den største af de Ioniske øer, og er en populær feriedestination. Øer har undsluppet den værste masseturisme. Her er dramatiske scenerier og mange skønne badebugter og den klippefyldte kystlinje har små sandstrande.

På nordkysten af øen ligger Myrtos Bay med helt hvidt samt og et fantastisk dybt hav. Herfra kan man se landsbyen Assos – en lille bebyggelse ved foden af en imponerende venetiansk fort. Sydsiden af øen har nogle fantastiske strande, hvor du kan opleve havskildpadder (overvåget af den lokale havskildpaddebeskyttelsesgruppe). Herfra krydses strædet og du sejler op til den livlige by Vasiliki.

Læs mere om sejlervejret i De Ioniske Øer.

Tag på snorkeltur i det azurblå vand under grotterne

Inden windsurfernes entré på landkortet var Visiliki en stille og rolig fiskerby. Nu er det en livlig by med stor aktivitet. Hvis der er kraftig vind kan du som alternativ vælge at sejle til Sivota, da vinden normalt komprimeres og forstærkes ved Vasiliki. Sejl over mod Meganisi tangens vestkyst for badestop ved grotterne Papanikolis Sea Cave. Efter at have oplevet at bade i det varme og klare blå vand ved grotterne sejles mod vest til Spartochori.

Oplev badning i grotterne ved Meganisi

Ved Spartochori på øen Meganisi finder du beskyttede liggepladser ved broer i bugten og hyggelige taverner. Byen Spartochori er en traditionel uspoleret by med en havn, stenhuse, traditionelle tavernaer og et udvalg af lokale forretninger samt et marked. Selve landsbyen er typisk græsk ca. 30 minutters gang højt oppe over havnen (husk lommelygte om aftenen). Her står tiden næsten stille - dog er der liv ved tavernaerne. Der er en fantastisk udsigt over bjerge og udover havet i dagslys. På turen på vej tilbage til Lefkas kan du sejle forbi øen Skorpios eller slå et slag ind forbi Nidri, hvor der virkelig er gang i den.

Check ledighed på sejlbåde i skolernes sommerferie 2015

Lefkas by - De Ioniske Øers "hovedstad"

På Lefkas kan du tage ind til Lefkas by, som er med alle sine faciliteter og adskillige restauranter og taverner. Ved torvet "Plateia Agiou" finder du den gamle bydel. Fra byen er der udsigt til den gamle 1300-tals fæstning Santa Mavra.

Lefkas by ligger i den nordlige del at øen, og de farverigt malede huse i byen med den karakteristiske jordskælvsbeskyttede arkitektur gør byen spændende. Byen har en traditionel og venlig atmosfære med et rigt kulturelt liv. I august er der kunst- og litteraturfestival med musik, dans og teater, som foregår i skyggen af Santa Maura-fortet i solnedgangen.

Faneromeni klosteret er et behageligt sted at tage en spadseretur – et roligt sted med en malerisk udsigt over havet. Marinaen er veludstyret og der er en lang række barer og restauranter.  Du kan også tage en gåtur til byens centrum med mange turistbutikker, men du finder også interessante gallerier og smykkeforretninger. Caféerne og restauranterne på byens torve er ideelle til at nyde en drink ved, mens du observerer det lokale liv.

Kontakt os gerne for mere info.

Grækenland

Grækenland

Velkommen til Grækenland Det græske ørige er en symbiose af hav og sejlads gennem Århundreder. Den Saroniske Golf, Kyklade øriget, Dodekaneserne, Sporaderne, De Ioniske Øer - overalt finder du steder af utrolig skønhed, hundreder af øer, tusinder af km med smukke strande, traditionelle havne og små fiskerflækker alle steder rummer noget unikt og helt forskelligt fra ø til ø. Sejlmulighederne er virkeligt uendelige og som skabt for alle former for oplevelser. Det er en tanke værd, at det vil kræve utallige måneder og feriedage at sejle rundt blandt de mange græske øer og kyster. Vorherre har været generøs med et klima, der er ideelt for sejlads 9 måneder af året (marts til november). Fra Kykladerne, hvor vinden hurtigt ændrer retning og styrke til glæde for de sejlere, der ønsker udfordringer - til de Ioniske øer, hvor stabile og rolige vindforhold normalt giver en lettere og mere afslappet sejlads. I Grækenland finder du kosmopolitiske steder, såsom Paros, Mykenos, Corfu, Rhodos, Santorini og Hydra. Foretrækker du mere uspolerede og fredfyldte ankerpladser eller småhavne sejles til det østlige Pelopones, Sikinos, Milos, Simi, Nisiros m.fl Moorings: Sejlerferie i Grækenland er jeres livs eventyr. Sejl forbi antikke ruiner, læg til ved pittoreske småbyer, kast anker i afsidesliggende bugter, og svømning ved strand resorter. Dette er blot nogle af de mange glæder ved Grækenland. Med et stort antal baser i Grækenland, er valget af destinationer mangfoldigt og omfatter Kykladerne, Dodekaneserne, Sporaderne og de Ioniske øer. Et Græsk yacht charter i Det Ægæiske Hav byder på spændende åbent-vands passager, ubeboede øer og smarte resorter. Det Ioniske øhav ligger i læ og Sporaderne er skovbevokset, afsides, og en verden adskilt fra travle skarer. Se meget mere om alle vores sejlbåds destinationer og det store udvalg af både i alle klasser.
Read more
Vi har prisgaranti og vi sidder klar til at hjælpe på tlf. 39 16 33 48