Vores kandidater til årets sejlbåd eller katamaran

Hvilken sejlbåd eller katamaran, mener du, er den ideelle til en sejlerferie? Der er selvfølgelig mange parametre, som kan være i spil, men giv os din mening om, hvilken båd der i dine øjne er det oplagte valg. Du har måske været på sejlerferie i en båd, som levede mere end op til alle dine forventninger eller ønsker at komme afsted i en, som du er sikker på vil være den rette båd for dig.

Vi har selv nogle favoritter, som vi har tilladt os at nominere, men vores nomineringer behøver du ikke være enig i.

Send os dit bud på årets båd ved at klikke her. Du kommer ind på vores "Kontakt os"-side. Her udfylder du med dit navn, telefonnummer og e-mail adresse. Skriv i kommentarfeltet JULEKONKURRRENCE og giv os din begrundelse for, hvorfor dit valg er faldet på netop den båd – har du selv været på sejlerferie i den, har den nogle funktioner, som er ideelle til sejlerferie eller er du bare blevet smaskforelsket i den!

Giv os dit bud senest d. 31. december 2015 - vi trækker lod mellem de besvarelser vi har modtaget i den første uge i det nye år og vinderen får straks besked.   

Glædelig Jul og Godt Nytår.

bavaria-cruiser-37

Bavaria 37 Cruiser - den første båd i sin størrelse med stor badeplatform og 2 rat!

Bavaria både har ofte delt vandene inden for sejlerverdenen – men lige præcis til sejlerferie er vi blevet meget begejstrerede for den nye Bavaria 37 Cruiser!

Båden har stort set altid rullemast, hvilket gør det enkelt at rulle storsejlet ind i masten og bommen sidder også højt, så du ikke behøver at frygte at blive ramt af den.

Ej at forglemme er en af Bavaria 37 Cruisers fede plusser den store badeplatform, som er den største på markedet i 37-fods-klassen. Når du sejler, er den god at sidde på – når du skal afkøles i vandet, kan du skubbe platformen ud på få sekunder og hoppe i vandet. Med de to rat placeret i hver side, giver det også en perfekt passage, når du skal fra båden og i havet, og gør det også nemmere at komme i land – i Middelhavet lægger man som oftest til med bagenden mod kajen.   

Der er hele 1,95 m ståhøjde om læ, og i bådens bagbord side har Bavaria revolutioneret gamle dages store navigationsarrangement, og erstattet det med en enkel plade, som du kan trække ud og bruge som kort- eller arbejdsbord – det er dejligt pladsbesparende. Godt med siddeplads til 6 personer er prioriteret, så alle 6 personer kan sidde ved bordet, mens pantryet til gengæld ikke er så stort.

Bavaria 37 Cruiser er ofte også lidt mere prisvenlig end andre både i sin klasse, hvilket til sammen med de andre punkter vi har nævnt, er Bavaria 37 Cruiser helt klart sin nominering værdig til årets båd.

Se video og flere billeder af Bavaria 37 Cruiser ved at klikke her.

dufour-350-grand-large

Dufour 350 Grand Large - 35 fod exceptionelt udnyttet, aldrig har en mindre båd føltes SÅ stor

Dufour 350 Grand Large har det samme ergonomiske design og en gennemtænkt indretning, som hendes ældre søskende. Du får utroligt meget båd i en størrelse på kun 35 fod og man kunne snildt narres til at tro, at hun var mindst 5 fod større, end hun egentlig er.

Blandt Dufour 350 Grand Large mange fordele er, at hun på trods af sin størrelse har overraskende meget plads indvendig, et stort og åbent cockpit, og ikke mindst også er en sejlbåd, som har nogle aldeles gode sejlegenskaber – hvis man nu gerne vil sejle lidt om kap på sin sejlerferie. Det ved vi jo, at nogle holder af i ny og næ.    

En af de mere nyskabende aspekter, som er sket inden for sejlbådsmodellerne af den ’mindre’ størrelse, er badeplatformen, som er begyndt at være en fast tilføjelse på de mindre sejlbåde. Også på Dufour 350 Grand Large er den at finde samt to rat, så også en mindre gruppe eller familie kan nyde godt af den frie passage, som er super at have, når man skal bade, men også når man lægger til med bagenden mod kajen, hvilket er det mest normale i middelhavet.   

Vil man gerne kunne sejle lidt hurtigere på sin sejlerferie, men ønsker samtidig god plads i en mindre båd og ikke mindst en ”feriebåd”, er Dufour 350 Grand Large et rigtig godt bud til årets båd.

Se video og flere billeder af Dufour 350 Grand Large ved at klikke her.

nautitech-open-40

Nautitech Open 40 - katamaranen der har fået mange til at sige "Splitte mine bramsejl"

For nylig overtog Bavaria det franske selskab Nautitech og samarbejdet har indtil videre budt på en højperformance katamaran. Nautitech Open 40 har smalle skrog og en fast køl, hvilket gør hende stabil i vandet samtidig med, at hun kan skyde en god fart. I forhold til hendes længde har hun en imponerende høj rig med et moderne storsejl, som har stor flynder.

Mange har været imponerede over hendes præstation for sejl, hun er godt nok ikke den hurtigste båd på vandet, men en af hendes absolut bedste egenskaber er den fornemmelse, du får, når du står ved roret og oplever, hvor let hun håndteres. Nautitech Open 40 har rat på begge sider, og giver dig derfor et godt udsyn, og gør havnemanøvren lettere, når du lægger til kaj. De to rat, som er placeret i cockpittet, er en utrolig lækker detalje, da de giver skipper chancen for at deltage i snakken og aktiviteterne, så han/hun ikke kun agerer ’buschauffør’ på sejlerferien.

Nautitech Open 40’s indretning især af salonen adskiller sig fra andre katamaraners. Salonen er opdelt anderledes end på andre katamaraner – udendørsarealet er større end det indvendige salonareal. Indvendigt er et mindre cockpitbord til bagbordside og køkkenet er til styrbord, hvorfra man kan gå ud på dækket til et stort siddeareal, som er overdækket af soltaget. Det er ideelt, når det gælder sejlerferie under varmere himmelstrøg – derfor er Nautitech Open 40 strøget ind på listen, som en klar kandidat til årets båd.

Se video og flere billeder af Nautitech Open 40 ved at klikke her.

lagoon-380

Lagoon 380 - verden bedst sælgende cruising katamaran

Det ville ikke være en rigtig nominering af årets båd uden, at en af kandidaterne var en Lagoon. Og vi var heller ikke meget i tvivl om, hvilken model det skulle være. Lagoon 380 har siden dens lancering i 1999 været en favorit blandt cruising katamaraner, og populariteten er ikke aftaget med årene.

Salonen er lys og luftig med to dobbeltdøre ud til det bagerste cockpit, hvilket er et af Lagoons varemærker. Dobbeltdørene skaber en meget en god passage fra det indendørs til det udendørsrum. Du bevæger dig let og sikkert rundt på de brede sidedæk og en gangbro over trampolinen.

Det er utroligt, hvor meget plads Lagoon 380 har i forhold til sin størrelse. Hun leverer en rummelig indkvartering for op til 8 personer, så I kan snildt være en større gruppe afsted og have masser af plads. Hun sejler rigtig godt til trods for det lidt ”klumpede” udseende, og sørger for besætningen ombord får en behagelig sejlads – derfor er hun med på vores liste.

Se video og flere billeder af Lagoon 380 ved at klikke her.

 

Er du enig eller uenig? Vi vil meget gerne høre din mening - deltag i konkurrencen om "Årets sejlbåd eller katamaran" og vind et gavekort på 3.000 DKK til en sejlerferie. Send os dit valg ved at klikke her.