Istriens hemmelige og uopdagede perler

Tag med på sejleventyr i de skønne Kroatiske omgivelser. Her kan du nyde det klare vand i fulde drag og gå i land i de hyggelige kystbyer, som byder på smukke stenstrande og restauranter, der serverer fisk i lange baner. Den nordlige del af Kroatien er gemmer på smukke omgivelser og udsigter, der skal opleves på egen krop. Her kan du blive klogere på, hvorfor Kroatien er så fantastisk en destination. Bliv inspireret til at sætte kurs mod nogle undervurderede destinationer, og se frem til en skøn ferie på havet i skønne Kroatien.

Nyd solnedgangen fra båden Tag på sejlferie i Kroatien Krystalklart vand i Kroatien
  1. Den billedskønne by Rabac er som taget ud af den franske Riviera. Byen lægger op til både afslapning på de hvide stenstrande eller sjove aktiviteter i alle former. Den smukke, frodige natur er fx oplagt at vandre eller cykle i, og de mægtige bjerge giver vandreturene den helt rigtige stemning. Der er et hav af forskellige ruter, der bare venter på at blive nedlagt. Det klare, turkise vand byder desuden op til både vandski, vindsurfing, dykning og hvad end feriehjertet ellers begærer. Ikke alt for langt fra Rabac finder du den historiske by Rijeka, som nemt kan besøges på en dagstur. Her kan man slentre igennem gaderne og nyde de gamle bygninger.

  2. Længere oppe i bjergene, ikke langt fra Rabac, finder du den skønne by Labin. Beliggende på bjergtoppen byder byen på en uforglemmelig udsigt, hvilket den lille landsby bygger videre på med sine flotte arkitektur og kunstneriske præg. Gå på opdagelse i den gemte by og spis frokost på de hyggelige, lokale caféer. Byen har en række kunstgallerier, som sætter stemningen for besøget i byen. Måske finder du et kunststykke til stuen?

  3. Bevæger vi os over til Istriens vestkyst, ligger byen Poreč og venter på at få besøg. På de lokale strande flages der med blåt, hvilket indikerer, at der er de bedste forhold for vandsportsaktiviteter. Derfor finder du her en række sjove aktiviteter – her iblandt en vandpark med farverige vandrutsjebaner. Den lille by er let at udforske til fods, hvor man vil opleve ægte middelhavsarkitektur. Poreč tager dig med tilbage i tiden med sine romerske gader og historiske bygninger. Byen går over 6000 år tilbage i tiden og blandt de gamle, historiske bygninger gemmer der sig derfor også et stykke UNESCO-verdensarv i form af Eufrasiana-bygningen. Bygningen, der tidligere var en kirke, består stadig af marmorblokke og smuk mosaik. Gå heller ikke glip af Decumanus-templet, der er fortryllende at opleve.

  4. Når du sejler rundt i Adriaterhavet, vil du støde på øen Rab. Øen er 22 km lang, og naturen deler den i to dele. Den ene del af øen er et stort bjerglandskab, mens den anden er dækket af fyrreskov, så langt øjet rækker. Derudover er der mange strande, skjulte bugter der er ideelle at snorkle i og et hav af kirke og slotte, der skaber en ægte kroatisk stemning. Øens historie går helt tilbage til 360 år f.Kr, og du kan derfor gå på opdagelse i de gamle kirker og små museer. I kan også gå på opdagelse i de mange ruiner, som øen gemmer på. Du kommer ikke til at kede dig, når du besøger Rab. Den traditionelle livsstil på øen inkluderer fiskeri og landbrug, hvilket kommer til kende på menukortene på de lokale restauranter. Tag ikke væk fra øen uden at have smagt den friske fisk og de organiske grøntsager. Prøv retterne med den lokale vin, Cabernet Sauvignon, som den kroatiske familie Staničić har vundet flere forskellige priser for.

  1. Øen Krk er beliggende i Kvarner-bugten og er et sandt paradis med vidunderlige strande og krystalklart vand. Øen er den største ø i landet og gemmer derfor på flere forskellige, fantastiske byer, der ligger og venter på at blive udforsket. Det er også her du finder en af de sjældne, kroatiske sandstrande – nemlig den imponerende Baška Beach.
   Når I ønsker lidt aktivitet, kan I besøge middelalderbyen Krk Town, der med sine dragende bygninger og huse er en flot oplevelse i sig selv. Gå heller ikke glip af den lille bjergby Vrbnik, der vil fortrylle jer med sine smalle gader og utrolige udsigt over havet. Slutteligt kommer man ikke udenom at Krk har nogle helt fantastiske gastronomiske oplevelser i vente, og ønsker I at forkæle smagsløgene bør I besøge den gemte resortby på nordkysten – Njivica. Her gemmer sig en lille bed & breakfast, der er blevet ført af den samme familie i generationer og som har en utrolig lækker menu præget af frisk fisk og lækre desserter. I vil ikke fortryde at sætte kurs mod denne perle af en ø, der venter på jer i det nordlige Kroatien.

  Kroatien

  Kroatien

  Velkommen til Kroatien  Sejlads i Adriaterhavet er fantastisk. Med en fastlandskystlinie på godt 1700 km og en perlerække af mere end 700 øer i et smaragdgrønt hav er skærgården et paradis for sejloplevelser. Du finder oftest milde vinde, korte sejldistancer mellem historiske søfartsbyer og fortryllende ankerbugte til siesta under solsejlet og badestunder med snorkel og tallige farverige fisk. Fastlandets bjerge knejser i horisonten, og havet er dybt og krystalklart, hvilket gør navigationen let. Det kroatiske køkken er dybest set et middelhavskøkken, så der bliver ikke sparet på olivenolie, hvidløg, urter og krydderirer, hvilket giver retterne en ekstra speciel smag. Friskfanget fisk og skalddyr samt lækkert kød tilberedt på grillen er altid at finde på menuen. Kroaterne kan lide at holde det simpelt, i køkkenet og i livet. Men man bliver overrasket over, hvordan et så enkelt måltid kan være så velsmagende. Overalt finder du en venlig og serviceminded stemning - her fungerer tingene. Lej en sejlbåd i Kroatien, og vi vil gøre vores bedste til, at du vil komme til at nyde feriemåden og omgivelserne! Du kan sejle i flere forskellige dejlige områder i Kroatien: Pula, Split, Dubrovnik og Biograd. Alle områder byder på en masse interessante oplevelser ved Adriaterhavet. Heriblandt UNESCO's verdernsarvbyer, bilfri øer, arkitektoniske vidundere, hyggelige snoede gader fra middelalderen, filmlokationer fra den verdensberømte serie Game of Thrones og betagende udsigter over det krystalklare Adriaterhav. Kroatien byder desuden på rig mulighed for flotillesejlads - spørg os hvis du ønsker mere info herom. Se derudover meget mere om alle vores sejlbådsdestinationer og vores store udvalg af både i alle klasser. Drømmer du om en sejlferie i Kroatien, men har ingen erfaring? Hvis du ikke har duelighedsbevis, kan du for et ekstra beløb leje en båd med skipper. 
  Read more
  Vi har prisgaranti og vi sidder klar til at hjælpe på tlf. (+45) 39 16 33 44