Med sin uofficielle titel som den vestlige civilisations vugge er Grækenland kendt for sin lange og omfattende historie. Det er måske grunden til at Grækenland tit "taber" til Kroatien, når det gælder Europas mest populære sejldestinationer. Men det er en skam! For Grækenland byder nemlig på så meget mere end bare historie, og det er i sandhed en af Europas bedste og mest oplevelsesrige sejldestinationer. Derfor får du her 8 grunde til at vælge Grækenland som din næste destination.


1. Flot arkitektur

Lad dig blive væk i de hvide labyrinter af traditionelle hvidskurede huse med farverige døre og vinduer. Nyd en rolig slentretur, hvor du om hvert eneste hjørne bliver mødt af skønne udsigter, hyggelige kroge og malerisk arkitektur. Du finder denne let-genkendelige græske arkitektur på bl.a. Kos og de omkringliggende øer i Dodekaneserne samt i Kykladerne, hvoraf øen Santorini er en sand perle. 

Find din båd og tag på opdagelse i den flotte græske akitektur


2. Fabelagtige bugter og strande

Grib chancen for at udforske Grækenlands hyggelige bugter fra vandsiden og nyd de hvide sandstrande, som frister til afslapning og nydelse i fabelagtige omgivelser. Her kommer du helt ned i tempo! Sejl ud på eventyr og find din favoritstrand.

Find din båd og grib chancen for at udforske de smukke bugter og sandstrande

 

3. Fredfyldt kultur

Oplev den fredfyldte græske kultur og få en fornemmelse af det "gamle" Grækenland, der stadig lever videre den dag i dag. Byen Hydra er eksempelvis et "must see" på din sejlferie i Den Saroniske Golf. Her kan du opleve hvordan alt gods stadig transporteres på æselryg rundt i de små gader og videre rundt på øen. Mød op ved færgen om morgenen, når alle dagens friske varer lander på øen, og se hvordan æslerne bringer varerne videre gennem labyrinten af smalle gader og trapper. 

Find din båd og oplev det ægte "gamle" Grækenland


4. Spændende grotter

Flere steder langs De Ioniske Øers dramatiske klippekyster har du mulighed for at udforske spændende grotter. De blå grotter langs øen Zakynthos' kyst er eksempelvis et spektakulært syn, både set udefra og indefra grotterne. Grotterne har fået deres navn fra det blå vand, som får alt der befinder sig under overfladen til at se blåt ud, inklusiv mennesker. Husk din snorkel, så du kan udforske marinelivet under overfladen i det blå skær. 

Find din båd og udforsk de spændende græske grotter 5. Det græske køkken 

Som en del af middelhavsregionen byder Grækenland på et lækkert og velsmagende køkken baseret på friske råvarer, hvor frugter og grøntsager er plukket lige fra bjergskråningerne, og fisken friskfanget fra havet samme dag. Prøv ikke kun klassikerne som moussaka, souvlaki og sprøde salater toppet med feta, men tag også på en smagfuld rejse gennem autentiske græske specialiteter som eksempelvis grillet blæksprutte eller dolmades (fyldte vinblade). De lokale retter smager bare bedre, når de nydes i autentiske omgivelser!

Find din båd og rejs igennem det traditionelle græske køkken


6. Farverig snorkling

Det Græske Øhav er en rigtig god snorkeldestination. Med sit klare blå vand og utallige rolige bugter er her masser af muligheder for at gribe snorkel og maske og svømme på opdagelse under overfladen! Nyd synet af de farverige fisk og koraller, blæksprutter og –hvis du er heldig – en havskildpadde.

Find din båd og tag på snorkling i det smukke græske Øhav


7. Ikoniske landskaber

Grækenlands skønne landskaber er i en klasse for sig selv, og de er flere gange blevet portrætteret i store biograffilm. Den mest ikoniske og letgenkendelige af dem alle er måske nok den lille kirke på klippetoppen, som blev verdenskendt i den første Mamma Mia-film. Ønsker du selv at opleve kirken, skal du til den lille ø Skopelos i øgruppen Sporaderne. Øgruppen består af 11 spændende øer, som byder på hvide sandstrande, maleriske landsbyer og det klareste azurblå hav. 

Find din båd og oplev de smukke græske landskaber 


8. Antikkens Athen

Denne liste ville selvfølgelig ikke være komplet uden at nævne Antikkens Athen. Skal du sejle i Den Saroniske Golf, vil din sejlferie som oftest starte i Athen, og det er derfor en oplagt mulighed for at se ruinerne af Akropolis, og herunder Parthenon, skue ud over byen fra sin placering på toppen af bakkeplateauet.

Find din båd og oplev Antikken Athen