Festival Musique Métisse - en musikalsk oplevelse på din kanalferie

I slutningen af maj kan du lytte til fransk og europæisk jazz til festivalen Musique Métisse, hvis du vælger at gøre holdt i byen Angôuleme ved floden Charente. Festivalen har eksisteret siden 1976 og var den første af sin art i Frankrig. Programmet er spækket med bands, som blander de forskellige stilarter inden for jazz, så du vil kunne høre vestlige stilarter blive blandet med afrikanske, caribiske og latinamerikanske genrer. I dagene under festivalen fyldes atmosfæren af forførende jazzrytmer, som det er svært ikke at danse og nynne med på.

Det er frivillige kræfter, der står bag afviklingen af festivalen, som hvert år tiltrækker 30.000 gæster. Der er to musikscener ”Grand scene” og ”Mandingue”, hvorfra du kan lytte til de forskellige kunstnere. Så er der endnu en scene ”La Caz” i området kaldet ”Le Village”, hvor du kan opleve kunst, litteratur og kreative workshops, som især henvender sig til det lidt yngre publikum.

I år kan du bl.a. opleve følgende kunstnere på festivalen:

 

Billetten koster 72 euro (540 kr) for alle tre aftener, billet til en aften koster 35 euro (260 kr). I området ” Le Village” er der fri entre. Festivalen afholdes d. 22., 23. og 24.maj.

Idyllisk område ved Angoulême - perfekt til flodbådsferie

Det er nemt at komme til floden Charente – du kan flyve til Bordeaux, derfra er det kun en kort tur i taxa/tog til baserne ved floden. Du kan vælge at sejle fra basen i Douelle eller Bouziers.

Attraktioner ved floden Charente:

  • - Angoulême er en smuk by, som har en katedral St. Pierre fra det 12.århundrede og selve byen er omgivet af voldgrave, hvilket giver en smuk udsigt ud over landskabet.

  • - Oplev den elegante by Cognac på din tur ned ad floden, hvor du kan få smagsprøver på de forskellige destillerier Hennesey, Martell og Remy Martin.

  • - En fantastisk børnepark ved St. Savinien med swimmingpool og ”crazy golf”.


Læs mere om en flodbådsferie på floden Charente her og de seværdigheder du kan se.