Blomsterparken Keukenhof, Lisse, Holland.

Tag forskud på foråret og besøg denne berømte blomsterpark med over 7 millioner blomster. Tulipaner fra Holland er verdensberømte. Drømmer du om at se de hollandske tulipanmarker i blomst skal du besøge Holland i april og maj. Det er også på den tid den største blomstermarkpark i verden Keukenhof, åbner sine døre. Blomsterparken kan besøges fra din båd med udgangspunkt fra basen i Vinkeveen eller Loosdrecht.

Hvert år bliver der plantet mere end 7 millioner blomsterløg. Haverne og 4 pavilloner viser en fantastisk kollektion af: tulipaner, hyacinter, påskeliljer, orkidéer, roser, nelliker, iris, liljer og mange andre blomsterarter. Du vil blive helt overvældet af farverne og duftene.

Hvert år kreeres der et helt nyt image med et hovedtema. Der er kun åbent for parken 8 uger om året, men hvert år tiltrækkes den af ca. 800.000 besøgende. Det er uden tvivl det bedste sted at se tulipaner i Holland. Keukenhof er en enestående i verden og en uforglemmelig oplevelse for folk i alle aldre. Man kan komme til parken fra sin bådferie på cykel fra Leiden og man cykler dertil langs tulipanmarker og det enestående hollandske landskab.

Et godt tip: du kan kombinere et besøg til Keukenhof med blomsterparaden i april. Blomsterparaden starter først i maj (afhængigt af vejret) og slutter I Haarlem om aftenen og omkring midt på eftermiddagen passerer den Keukenhof. Men vær i god tid og find et godt sted på ruten, for der er rigtig mange tilskuere, som skal opleve det fantastiske syn.

Keukenhof er en institution i Holland, men generelt er der i området omkring Lisse utallige blomstermarker fulde af tulipaner, påskeliljer og hyacinter. De blomstrer dog ikke på samme tid hvert år. Blomstringen starter normalt midt i marts, men er afhængig af temperaturen. Den duft man oplever ved at stå ved en mark fuld af hyacinter kan ikke sammenlignes med den fineste parfume.

Trænger du efter en sådan blomsteroplevelse til en forfriskning eller måltid mad er et godt lokalt tip restaurant ”De Vier Seizoenen” i Lisse. Her serveres retter af lokale produkter og der er en god 3 retters månedens menu. Er du til kinesisk eller italiensk mad finder du også det i Lisse.