Kroatien og Det Dalmatiske Øhav byder på mere end tusind forskellige øer, der hver især har sin egen charme. Det kan derfor være svært at udpege de allerbedste – men endnu sværere at nå at besøge dem alle sammen på en enkelt sejlferie. Vi giver derfor vores bud på de 10 bedste af Kroatiens øer, der bestemt er et besøg værd på din næste sejlferie til dette underskønne sejlområde.


Korčula

Korčula er både en ø og en befæstningsby med bygninger og gader placereret i et sildebensmønster. Det er kendt for Moreška, der er en dans med sværd, som vises ved særlige anledninger. Korčula siges derudover at være fødeby for Marco Polo.

 

Hvar

En verdenskendt ø med ældgamle mure, orange tage, lavendelmarker, fantastiske vinmarker, ujævne bjerge, perfekt klima, smukke strande og bugter, unik gastronomi og et UNESCO World Heritage Site.

 

Pakleni-øerne

En øgruppe på omkring 20 øer, som primært er ubeboede. Øgruppen ligger modsat Hvar by med mange smukke strande og bugter, samt en frodig vegetation. Den er perfekt beliggende for sejlere og for dem, som søger afsidesliggende steder.


Brač

Her finder du nogle af de smukkeste strande i verden. Oplev stranden Zlatni Rat, der ændrer form, som vinden blæser. Øen er en must-see destination med sit rige dyreliv, planter, grotter og selv ørkener. Og det er også herfra øen, at stenene som er blevet brugt til at opbygge Budapest-parlamentet, Berlins Reichstagbygning og Det Hvide Hus i Washington, er blevet leveret.

 

Vis

Slæng dig på stranden og svøm i det krystalklare havvand i Stiniva-bugten beliggende mellem to høje klipper. Den mere end 200 år gamle King George den Tredjes fæstning, også kendt som Fortica, er en andet storslået turistattraktion, som du ikke må gå klip af. Besøg den blå grotte på den nærtliggende ø Biševo, som refekterer solens stråler på en måde, der giver havet et blændende blåt lys.

 

Mljet

Mljet er både den grønneste dalmatiske ø og en nationalpark med to saltvandsøer og en fantastisk natur. Der er smagfulde olivenlunde og vinmarker. Vær sikker på at besøge den traditionelle fiskerby Polače, inden du sejler videre.

  

Cres

Cres byder på skjulte bugter og alle typer af strande, både sandstrande, klippede strande og strande med småsten. Nogle er markeret med miljømærket Blå Flag, som arbejder hen imod et bæredygtigt miljø på strande og lystbådehavne over hele verden. Gå på opdagelse ved byens mure og dens renæssancekirker og -paladser. Prøv den Kroatiens middelhavsmad med den lokalproducerede olivenolie af høj kvalitet.

 

Lošinj

Denne ø byder på sundhedsturisme baseret på traditioner, der er flere hundreder år gamle. Der er mange museer på øen, hvoraf Museum of Apoxyomenos (antikke græske atlet-statue) helt sikkert værd at nævne. Du kan også besøge et vandland i Čikat eller en undervands-arkæologisk park.

 

Dugi Otok

Dugi Otok er den længste kroatiske ø og er hjemsted til Telašćica National Park, som er en af de mest populære turistmål for sejlere. Øen har fantastiske landskaber, og det er et ideelt sted til en rolig ferie. Gå ikke glip af muligheden for at besøge Sakarun-stranden, som er den mest populære sandstrand i Zadar-regionen.

 

Šolta

Nyd den uberørte natur, lokale rødvin, fredelige strande, rene blå hav. De mange sport- og sejladsmuligheder gør denne ø til en fantastisk ferie destination.

 

Er du blevet inspireret til en sejlerferie i Kroatien? Så kan du finde en båd og planlægge din ferie her.

 

Gruppetur til Det Dalamatiske Øhav?

Du kan også opleve Kroatiens dejlige øhav på en gruppetur med dansk turleder. Vores søsterselskab, Ruby Rejser, tilbyder i sensommeren 2018 et 8-dages krydstogt i Det Sydlige Kroatien inklusiv fly fra København. Krydstogtet er med et charmerende skib med kun 14 kahytter, så der er en hyggelig stemning ombord blandt gruppens deltagere. Læs mere om krydstogtet i Kroatien her.