Her er nogle af de mange spændende ting I kan opleve i Strasbourg:

Vinkælderen i byens hospital.

Vinkælderen ligger i kældrene af byens hospital bygget i Middelalderen og grundlagt i 1395 - og er et af de bedste beviser på Strasbourgs rige historie. Den repræsenterer også den tætte relation mellem vin og helbred, idet vine eller vinmarker blev gennem århundrede foræret af patienter, som en form for betaling for en god hospitalsbehandling. Kælderen er renoveret for nyligt og er hjemsted for et specifikt vinmuseum, som udstiller mere end 40 gamle tønder – den største af den kan indeholde op til 26.080 hektoliter vin – en vinpresse fra begyndelsen af det 17. årh. og en tønde, som stadig er fyldt med vin fra år 1472. Denne ekstraordinære vin er kun blevet serveret 3 gange – den første smagning blev afholdt for en schweizisk delegation i 1716 og den sidste person, som har smagt denne vin, var befrierne af Strasbourg, ledet af general Leclerc i 1944.

I dag er denne 1.200 m2 store vinkælder hjemsted for særligt udvalgte Alsace-vine, som modnes i vintønderne. Efter en vis modningstid bliver vinen hældt på flasker på stedet, hvilket understreger vinens kvalitet.

 
 

Cave Historique des Hospices de Strasbourg
1, Place de l'Hôpital
67091 STRASBOURG

Strasbourg Kathedral

Katedralen Notre-Dame er kendt som en af de smukkeste gotiske katedraler i Europa. Den er bygget præcist på det sted hvor et romersk tempel blev bygget. Den første version af kirken blev startet i 1015, men blev for en stor del ødelagt af en brand. I slutningen af det 12. årh. var den gotiske stil kommet til Alsace og den fremtidige katedral blev udviklet med de gotiske karakteristika. Gennem flere århundreder blev den fantastiske vestfront og hovedindgangen bygget og senere fortsatte den med Rosen-vinduet og tårnene. I de kommende 4 århundrede anså man katedralen for at være den højeste bygning (tårnet er 142 m højt) i den moderne verden. Under reformationen blev katedralen en protestantisk kirke og efter at Strasbourg komme ind under fransk herredømme, blev den igen katolsk og tilegnet Jomfru Maria.

Det astronomiske ur

Oprindeligt et værk fra Renæssancen og dette astronomiske ur blev bygget af forskellige håndværkere og kunstnere, schweiziske urmagere, skulptører, malere m.fl. som arbejdede sammen om at skabe et automatisk klokkeværk. Den nuværende mekanik stammer fra 1842 og er et smukt arbejde, som hver dag kl. 12.30 starter sit ”show”. Det allerførste astronomiske ur blev bygget i 1350-tallet. I henhold til legenden beordrede de lokale myndigheder at konstruktørerne af uret skulle blindes, for at de ikke kunne bygge et lignende igen. Det første ur var udstyret med forskellige mekaniske detaljer, som var meget sjældne for den tid. I dag viser uret bl.a. forskellige stadier af livet, som er personificeret ved et barn, en teenager, en voksen og en gammel mand som står foran ”Døden”. Desuden ses apostlene, som går foran Jesus.

Sightseeing i Strasbourg

Hvis du vil opdage Strasbourg på en lidt anderledes måde og dermed gøre dit ophold helt uforglemmeligt kan man vælge forskellige måder:

Til fods: turistkontoret tilbyder et program med temaer og professionelle guider, som vil sikre at man ikke går glip af byens historie og særlige charme.

Med tog/sporvogn: fra april til november kan man køre rundt i et lille turisttog. Guiderne ombord taler flere sprog. Toget kører fra Place de Chateau.

I båd: hver dag fra kl. 09.30 – 21.00 sejler en stor turistbåd fra havnen bag ved Palais Rohan på 1½ time rundt i byen.

Med sightseeingbus: med et særligt Tour Pass kan man køre rundt i Strasbourg med bus.

Petite France: det populære hjørne af Grand Ile (hovedøen) der hvor floden Ile deler sig i et antal kanaler gennem et område med bindingsværkshus. Dette kvarter er fuld af restauranter og forretninger.

Ponts Couverts: ligger for enden af ”Petit France” er et af de mest berømte turistattraktioner i hele Strasbourg. Her er 3 tårne fra det 13. årh. og en række af overdækkede broer giver området sin helt specielle charme.

Quartier Allemand: det tyske distrikt er en udstilling af tysk neo-klassicistisk stil i Strasbourg. Midt i området ligger Place de la Republique, en enorm firkantet plads.

SEATRAVEL HAR PT. KANONTILBUD PÅ FLERE SPÆNDENDE BÅDTYPER I ALSACE - KLIK HER FOR MERE INFO.

Læs mere om flodbådsferie i Alsace