Kanalen, som i virkeligheden er et netværk af kanaler, floder og søer, strækker sig over intet mindre end 202 km. Rideau Canal åbnede officielt i 1832, og har siden fungeret som et samlende element mellem urbane og landlige landskaber. Rideau Canal er et glimrende udgangspunkt for flodbådsferie, og her er 4 gode grunde hertil:

1. Den UNESCO-beskyttede Rideau Canal

I 2007 blev Rideau Canal beskyttet under UNESCO’s vinger, som et punkt på organisationens prestigefyldte verdensarvsliste. Som den eneste af sin slags i Nordamerika, betjenes sluserne på Rideau Canal i stor stil stadig ved hjælp af det oprindelige ingeniørarbejde fra da den blev bygget i årene 1826-1832. Rideau Canal udgør et klasseeksempel på et imponerende stykke ingeniørarbejde for sin tid, og det enorme byggeprojekt med at håndgrave (!) hele kanalen inddrog hundredvis af irske og fransk-canadiske immigranter. Rideau Canal blev bygget som et alternativ til vandvejene nær St. Lawrence, så man undgik at sejle direkte i amerikanernes skudlinje. Rideau Canal blev dermed også en central, strategisk rolle i briternes kamp for kontrol af det nordligste Amerika. I dag er kanalen både fredelig og et hyggeligt samlingspunkt for lokale såvel som turister, og er i øvrigt også Le Boats første destination for flodbådsrejser uden for Europa.

canada2

2. Naturparkerne

Rideau Canal er omgivet af en betagende natur. Canada lader sig særligt kendetegne for sine exceptionelt flotte og varierede landskaber, som både byder på uendelige sletter, rolige søer og hårdt kuperede terræner. Fra de rolige søer og hyggelige naturområder ved Kingston og The Great Waterway, til det mere barske, men smukke landskab i Ontarios Højland – Canada har det hele! Det er derfor heller ikke uden grund, at området ved Rideau Canal tiltrækker friluftsfolk, og de store og uspolerede naturområder kalder på at du (gen)finder din egen ”frontier spirit” i én af de talrige naturparker langs Rideau Canal.

3. Fremragende fiskemuligheder og vandsportsaktiviteter

Både i naturparkerne nær Kingston (ved Rideau Lake) og i de omkringliggende søer, er der optimale forhold for den glade fisker. Canadierne har stor tradition for at fiske, og ikke usandsynligt vil du støde på en lokal fisker ved en af søerne, som nyder godt af søernes mange fiskearter. På Rideau Canal er det blandt andet muligt at fange flere varianter af gedder og karper.

Langs vandvejen vil der også forekomme flere gode muligheder for at leje kajak eller kano, så du kan tage en tur ud på søerne.

   canada3

4. Gå i land i hjertet af Ottawa - direkte fra flodbåden

Helt unikt giver flodsbådsferie med Seatravel dig muligheden for at gå i land lige midt i Ottawa centrum. Oplev skiftet mellem den imponerende, canadiske natur og det pulserende storbyliv i Ottawa, hvor du kan nyde godt af byens gode shoppingmuligheder og det eklektiske miks mellem den franske og engelske befolkning. Spis pandekager toppet med den søde og verdensberømte, canadiske ahornsirup, eller lad dig lokke af byens mange gastronomiske oplevelser, som blot ligger og venter på dig i den livlige kulturby.


Læs mere om den nye destination i Canada her.