Cookies

Crewed Charter - Sejl med egen Skipper

Crewed Charter - sejl med skipper

Selvom du har flere års erfaring med sejlads og har minimum duelighedsbevis og måske også har ejer din egen båd og sejlet rundt i de indre danske farvande til den nordtyske kyst eller måske rundt i den svenske skærgård, kan det være en god idé at ansætte en skipper og måske en hostess til din kommende sejlerferie i Middelhavet, Caribien eller andre eksotiske steder.

Skipper

Lej en skipper

Den store fordel ved at hyre en lokal skipper, er at du så helt kan holde ferie - og slappe af og bare nyde sejladsen. F.eks. er det skipper, som har ansvaret for om ankret nu også holder, hvis I overnatter for anker i en bugt, han kan med sit store lokalkendskab give fiduser og tips til at besøge steder, som man måske aldrig selv ville kunne finde frem til f.eks. skønne vige med god mulighed for at opleve farvestrålende fisk og skildpadder, mens I snorkler i det krystalklare blå vand, undersøiske grotter og finde steder hvor man også på landjorden kan gå på opdagelse og måske se lokale ruiner og andre kultursteder, som er vanskelig tilgængelige fra landside. Han kender sit farvand og dermed vejr- og vindforhold og kan sætte en kurs som er mest gunstig i forhold til disse. Er sømanden dog stadig levende hos dig og nogle at deltagerne kan man sagtens få lov til at hjælpe skipperen med diverse opgaver under sejladsen: styre båden, hjælpe til med fortøjninger og andre praktiske navigationsopgaver under sejladsen. Med en hyret skipper vil jeres sejlads ofte genspejle en sammensætning af dine ønsker og interesser for en sejlads i et bestemt område og den erfarne skippers kendskab til sit lokale område - og dermed kan sejlerferien blive en helt fantastisk og særlig oplevelse.

Hostess/Stewardesse

Lej en Hostess

Hendes opgave er at servere lettere måltider (man kan ikke forvente store 3-retters menuer), lave forfriskninger, rydde op i salonen m.m., men jeres egne kahytter må I selv ordne (af sikkerhedsmæssige årsager). Inden starten på sejladsen kan man evt. sammen med stewardessen købe ind til turen eller man kan bestille varer på forhånd og så vil varerne være ombord ved jeres ankomst. Du  kan rekvirere en proviantliste - som er mere eller mindre fyldestgørende - alt afhængig af, hvor man sejler. En del af charmen ved en ferie i udlandet, er selv at købe ind i supermarkeder eller de lokale handlende / markeder, men det kan være en fordel at få leveret de tunge ting ombord såsom drikkevand, andre drikkevarer, m.m.

Kost og logi

Udover prisen for at hyre skipperen, skal han have sin egen kahyt og kosten. Man er ikke forpligtet til at skulle invitere ham med på restaurant, hvis I selv går ud og spiser - men han må ikke ”gå sulten i seng”, så der skal være mad til ham i køleskabet. Ofte har skipper dog venner eller bekendte de steder I lægger til - og generelt er skipperne meget diskrete og man kan selv ligesom, alt efter temperament, afgøre hvor meget man vil involvere hinanden. Vælger man også at hyre en hostess/stewardesse til sin båd skal, han/hun også have sin egen kahyt og kost på lignende vilkår som skipperen.

Nye oplevelser

Det fordyrer naturligvis en sejlerferie med ansættelse af skipper og måske hostess, men det kan tilgengæld give dig en helt speciel sejlerferie med afslapning og mange helt særlige oplevelser til steder, som du nok ikke selv ville have fundet frem til på egen hånd.

Artikler om Crewed Charter

Læs artikler om livet ombord med egen skipper og hostess.

2013

2012

2011